X
Votacions Pressupostos Participatius 2019
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt estalvia prop de 60.000 euros gràcies a l'administració electrònica
Properament s'implantarà la signatura electrònica a l'OAC amb l'objectiu d'accelerar la gestió administrativa municipal i minimitzar l'ús del paper


Sant Vicenç de Montalt és dels municipi de la comarca capdavanters en eAdministració com corroboren les dades del Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC).

Signatura biomètricaEl Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha presentat un estudi sobre l’estat de l’administració electrònica a la comarca del Maresme. L’informe recull, entre altres, que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha estalviat 59.392,88 euros l'any 2017 per l’ús d'eines telemàtiques de tramitació i consulta de la informació.

L’estalvi total dels ajuntaments de la comarca del Maresme s'estima en 2.484.524,71 euros i l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt se situa com un dels municipis que té implantades totes les eines que l’administració electrònica posa a disposició dels ciutadans: Seu Electrònica, Portal de Transparència, Tramitació Electrònica, Perfil de contractant, Tauler electrònic d’anuncis i edictes, Factura Electrònica, Notificacions electròniques, Finestreta Única Epresarial i Interoperabilitat.

La planificació i avaluació permanent duta a terme pels tècnics municipals de les àrees d’Informàtica, Secretaria i Atenció al Ciutadà, així com la inversió en equipament informàtic, en formació i en programari impulsat pel govern municipal a més de la implementació de l'expedient electrònic i la generalització d'eines TIC, també ha permès a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt un estalvi de 59.392, 88 euros l'any 2017.  

La Seu Electrònica, al marge de garantir l'exercici del dret que tenen els vilatans a relacionar-se amb l’administració pública per mitjans electrònics, ja permet ciutadans, empreses i entitats accedir de forma àgil, els 365 dies de l’any i les 24 hores del dia, a un ampli ventall de tràmits.

Actualment s’està treballant en la implantació de la signatura biomètrica a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), amb l'objectiu d'accelerar la gestió administrativa municipal i minimitzar l'ús del paper. Aquest sistema amb tauletes digitals permet que les instàncies i la documentació presentada per la ciutadania de manera presencial sigui per mitjans electrònics sense necessitat de certificats digitals ni mitjans electrònics especials.

Els documents obtinguts amb suport electrònic tenen garantida la seva autenticitat, gràcies a les dades biomètriques de signatura recollides amb la mateixa validesa que una signatura manuscrita. A més, amb aquest sistema és impossible de falsificar la signatura.


Estudi Administració Electrònica Maresme (AOC)

Estudi Administració Electrònica Maresme (AOC)

Fitxer: Estudi_AOC_Maresme.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 14
Mida: 524,85 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.01.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^