Suma't a l'Operació Aigua!
Arxiu extern


Reflexionar sobre la importància d'aquest recurs és la millora manera de tenir-ne cura!

Operació aigua

Sant Vicenç de Montalt acull del 19 de març al 18 d'abril l'exposició itinerant 'Operació Aigua', una iniciativa promoguda per l'empresa Agbar, concessionària del servei d'abastament d'aigua del municipi, que pretén sensibilitzar la població sobre el consum responsable de l'aigua. La mostra es pot visitar fins al 10 d'abril a l'avinguda Toni Sors i de l'11 al 18 d'abril la trobareu instal·lada al parc dels Germans Gabrielistes.

L'exposició, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, persegueix conscienciar la ciutadania sobre la situació actual dels recursos hídrics i la disponibilitat d'aigua en el futur, sobre els usos i abusos que en fem com a societat, així com sobre l'impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. La mostra va dirigida a tots els públics, tot i que fa especial èmfasi en l’àmbit familiar i escolar, i s'espera que rebi visites de l'alumnat del municipi. També està previst fer una passejada institucional inaugural amb responsables municipals i de l'empresa Agbar, el pròxim dimarts 19 de març, a les 12 h.

 Una exposició educativa que recorre tota Catalunya

L'exposició 'Operació Aigua' compta amb quatre blocs que tracten diferents temes relacionats amb el cicle de l'aigua: 'Com contaminem l'aigua?', 'Com s'embruta l'aigua?', Aigua per a tothom?' i 'Quanta aigua consumeixes?. El contingut de cadascun dels blocs posa en relleu dades rellevants sobre la seva accessibilitat, com el cas de la xifra que indica que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d'aigua potable, o que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos o un 80 % de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, fet que provoca la contaminació de les aigües.

La mostra itinerant es va posar en marxa l'octubre de 2020 i ha recorregut una seixantena de localitats catalanes.


Operaciço Aigua

Informació publicada el 14 de març de 2024