Infermera virtual
Presentaciˇ

Aquest portal, adrešat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretÚn promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.CONSELLS DE SALUT


(27/03/2017)

EsmorzarUn esmorzar adequat millora el teu l'estat nutritiu, t’ajuda a controlar el pes, redueix el risc que augmenti el colesterol, permet un millor repartiment de l'energia i augmenta el rendiment fÝsic i intelĚlectual. L'esmorzar ideal Ús el que inclou, entre l'esmorzar i la ingesta de mig matÝ, bÓsicament tres grups d'aliments: cereals, lactis i fruita. Si vols saber alguns exemples d’esmorzars complets, consulta’ns.

(13/03/2017)

Tableta de xocolataLa xocolata contÚ tript˛fan un aminoÓcid que el cervell utilitza per produir serotonina, que actua com un antidepressiu, ja que disminueix l'ansietat i la tensiˇ, i Ús precursora de la melatonina, hormona que ajuda a induir el son de forma natural. Si vols saber-n'hi mÚs, consulta aquÝ.

(27/02/2017)

Casc biciPer tal de fomentar un entorn segur Ús important que la famÝlia, al ser el model a seguir, transmeti la importÓncia de la utilitzaciˇ del casc des de ben petits. Hem de tenir en compte l’˙s d’un llenguatge clar i coherent. Si vols saber-ne mÚs, consulta aquÝ.

(13/02/2017)

LLit de baranesHi ha breus desvetllaments que interrompen el son, tant als nens com als adults, sˇn normals i no superen els 30 segons de durada. El lactant pot tenir de cinc a set desvetllaments durant la nit. Cal recordar que els nens petits sˇn molt sensibles a qualsevol canvi de l'entorn, ja que tenen un son bastant superficial, per la qual cosa cal evitar estÝmuls que puguin despertar-los. Si a mesura que el nen creix persisteixen els problemes, existeixen molts models per ensenyar a dormir el nen. No hi ha sistemes bons o dolents, nomÚs diferents. Es recomana buscar el model adequat a cada nen o famÝlia. Si vols saber quins models existeixen per ajudar al nen a agafar el son, consulta aquÝ.

(30/01/2017)

Llar de focAssegura't del bon funcionament de les xemeneies i la ventilaciˇ de les zones on es manipulin productes t˛xics per evitar intoxicacions respirat˛ries per inhalaciˇ de gasos t˛xics.