Infermera virtual
Presentaciˇ

Aquest portal, adrešat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretÚn promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.CONSELLS DE SALUT


(12/03/2018)

UllTot i que un glaucoma no provoca dolor, Ús fonamental seguir el tractament correcte i assistir a les revisions peri˛diques amb l’oftalm˛leg per evitar l’avanš de la lesiˇ ocular.

(26/02/2018)

Tubs d'analÝtica de sangL'anÓlisi de sang Ús un procediment que consisteix a extreure sang mitjanšant la punciˇ d'una vena o artŔria. ╔s una tŔcnica rÓpida que no requereix preparaciˇ prŔvia tret que la persona estigui en dej˙, en la majoria de casos. DesprÚs de l'extracciˇ, cal aplicar compressiˇ local durant uns minuts per evitar la formaciˇ d'un hematoma. Si vols saber quins parÓmetres analitza, consulta'ns!

(12/02/2018)

RcpEl segon pas de la “cadena de supervivŔncia”, la seqŘŔncia que s’ha de seguir en cas de presenciar una aturada cardÝaca, Ús comenšar les compressions torÓciques per augmentar les possibilitats de supervivŔncia de la vÝctima. Idealment haurÝem de donar respiracions de suport per completar les maniobres de reanimaciˇ cardiopulmonar, tot i que si desconeixem la tŔcnica i aix˛ ens pot fer perdre temps, haurÝem de realitzar nomÚs les compressions torÓciques. 

 

(29/01/2018)

Persones enfadadesLa rÓbia Ús una emociˇ que se sent quan la persona interpreta una situaciˇ com a injusta. Per regular-la, prova de deixar sortir aquesta emociˇ practicant esport o altres activitats que comportin un grau variable d'exercici fÝsic, escriu tot el que sents o contacta amb alguna persona que escolti la teva vivŔncia i els teus sentiments. Si vols saber mÚs, consulta'ns! 

(15/01/2018)

Cura dels peusLes ungles dels peus s’han de tallar rectes i no excessivament curtes. Es desaconsella l’˙s de tisores amb puntes esmolades o de llimes metÓlĚliques, ja que es podria lesionar la pell. En cas de disminuciˇ de l’agudesa visual o de dificultat per arribar als peus, solĚlicita l’ajuda necessÓria.