Infermera virtual
Presentaciˇ

Aquest portal, adrešat a la ciutadania i als professionals sanitaris, pretÚn promoure la salut de les persones, posant al seu abast una eina educativa que els permeti tenir cura de la seva salut.CONSELLS DE SALUT


(04/12/2017)

Icona RhT'expliquem el sistema ABO perquŔ puguis entendre com funciona la compatibilitat entre la sang del donant i la del receptor.

(20/11/2017)

Icona BolquerDurant l'etapa preescolar (19 mesos a 5 anys) l'infant sol aconseguir el control d'esfÝnters. Tanmateix, en alguns casos es mantÚ l'emissiˇ involuntÓria d'orina, principalment a la nit. Evita renyar a l'infant o efectuar comparacions amb altres nens. Una actitud comprensiva per part de la famÝlia proporciona el clima de seguretat que precisa l'infant per arribar a controlar el seu esfÝnter. 

(06/11/2017)

CastanyesSˇn la base de l'alimentaciˇ, la principal font energŔtica. GrÓcies a la seva combustiˇ, l'organisme pot obtenir l'energia per moure's, respirar, menjar, pensar, sentir; en definitiva, viure. Els hidrats de carboni es troben en gran quantitat en el regne vegetal, en els cereals, els llegums, els tubercles, les fruites i les hortalisses i, en quantitats menors, en el regne animal, en forma de glicogen, al fetge i a la musculatura. 

(23/10/2017)

Movilitat en la gent granMoure's Ús una activitat essencial de la vida de la persona. Ens ajuda a mantenir, entre altres coses, la forša muscular i ˛ssia, un bon transit intestinal i una autoestima alta. Davant la presŔncia de dificultats en la visiˇ, auditives o la por a caure, valora la necessitat d'utilitzar ajudes tŔcniques per caminar i per a la llar (bastˇ, cadira de rodes, agafadors a la dutxa, etc.). L'actitud de la persona gran i la del cuidador Ús molt important per prevenir o minimitzar la immobilitat.

(09/10/2017)

└carsSˇn microorganismes que es troben a la pols i sˇn els residus que generen els que poden provocar alĚlŔrgia. Com que per desenvolupar-se necessiten foscor, humitat i temperatures cÓlides, alguns consells per combatre'ls sˇn airejar l'habitaciˇ i les mantes i rentar la roba del llit una vegada a la setmana amb aigua calenta (55 ░C).