X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
A Sant Vicenç, reciclem l'oli de cuina!!!

Campanya oli domèstic

La Regidoria de Medi Ambient, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa una campanya per al foment de la recollida dels olis usats procedents de les cuines de les llars familiars.

La campanya pretén informar a la ciutadania sobre la necessitat i els beneficis de reciclar aquest tipus de residus, tot explicant com, on i perquè hem de reciclar l’oli de cuina usat.

Per facilitar el reciclatge de l'oli domèstic, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt té instal·lats tres punts de recollida d’oli -dipòsits- que trobareu a l’aparcament del c/ Ginesta, al carrer Costa Brava (davant de la farmàcia) i a la confluència dels carrers Montseny i Puigmal (a tocar del Sorli). També podeu portar l’oli usat a les deixalleries fixa o mòbil.

Recliclatge d'oliLa campanya vol incidir en els efectes negatius que comporta abocar oli a l’aigüera, ja que un litre d’oli pot arribar a contaminar fins a 100.000 litres d’aigua potable. A més, l’oli llençat a l’aigüera obstrueix les canonades, pot augmentar les poblacions de rosegadors al clavegueram, dificulta el bon funcionament de les depuradores d’aigües residuals i, si arriba al mar, provoca danys a les espècies i els ecosistemes.

Si participem amb la recollida d’olis usats, ajudem a reduir el consum del petroli i aportem el nostre granet de sorra en el canvi climàtic. I per fer-ho, només hem de seguir aquestes passes:

  • Guardem l’oli: quan l’oli sigui fred aboqueu el contingut de la paella en un pot o ampolla de plàtic. També hi podeu abocar l’oli de les llaunes de conserva. 
  • Portem-lo al contenidor: quan el vostre pot/ampolla sigui plena, tapeu-la i porteu-la a un dels 3 contenidors de recollida d’oli. Sobretot! És important que les ampolles siguin ben tapades. Recordeu que també podeu portar-les a les deixalleries fixa o mòbil. 
  • Recuperem l’oli: quan el contenidor estigui ple un vehicle recollirà les ampolles i les portarà a una planta de tractament on es buiden. L’oli es reciclarà i les ampolles de plàstic es portaran a un recuperador perquè també les recicli. 
  • Reciclem l’oli: del reciclatge de l’oli de cuina se n’obté biodièsel. És un combustible net perquè prové d’un recurs renovable i perquè contamina menys que el gasoil tradicional ja que no emet CO2, causant de l’efecte hivernacle. De l’oli tractat també se n’obté glicerina que és la base d’alimentació animal, sabó i productes de cosmètica.
OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^