www.svmontalt.cat
El passat novembre, el Ple de l´Ajuntament va aprovar les ordenances fiscals per al 2006, que preveien un augment general equivalent a l´índex de preus al consum (IPC), amb una mitjana d´increment de 4,5%. Aquesta previsió no afectava a la taxa per la prestació del servei de recollida, tractament i eliminació de residus comercials que plantejava una casuística ben diferent a la de la resta de taxes ja que, en quedar liberalitzat el servei, els comerciants podien optar per gestionar els residus pel seu compte. Així mateix, es considerà oportú dividir els productors en funció de la quantitat de residus que generaven i s´establiren subdivisions segons els tipus d'activitat, la categoria, i el lloc on estigués situada. A aquestes circumstàncies, calia afegir el fet que l´Ajuntament tenia programada la  implantació de la recollida selectiva (porta a porta) d´aquest tipus de residus a partir de setembre de 2006.

Un cop revisada la proposta presentada en el seu dia, s´ha pogut comprovar que les tarifes resultants no es corresponien amb la realitat, atès que es tarifava als comerciants el servei de recollida porta a porta des de l´1 gener quan, en realitat, no es començarà a prestar el servei fins el proper mes d´octubre.

Amb la voluntat de resoldre la situació plantejada, l´equip de govern ha encarregat als tècnics de l´Ajuntament una nova quantificació de l´esmentada taxa, de la qual se´n desprèn una proposta de revisió a la baixa, en el sentit d´aplicar-ne a les ¾ parts, la tarifa de l´any 2005, incrementada amb l´IPC corresponent al 2005; i al ¼ restant, la tarifa prevista inicialment per aquest 2006, atenent que en el darrer trimestre l´Ajuntament ja oferirà el servei de recollida comercial porta a porta. 

Publicat el 07.08.2006