X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Salut recomana fer vida normal arran dels casos d'enterovirus detectats a menors de 6 anys

EntorovirusEl Departament de Salut ha reforçat la vigilància i els protocols clínics al conjunt de la xarxa assistencial arran dels casos d’enterovirus amb afectació neurològica detectats en menors de 6 anys a diferents punts de Catalunya. En aquest sentit, Salut recomana fer vida normal i portar els nens i nenes a l’escola, deixant clar que els menor no han d’anar a l’escola si tenen febre, com s’aconsella sempre des dels centres escolars i escoles bressol.

Els enterovirus són habituals en aquesta època de l’any, però enguany s’han detectat episodis de més gravetat que han evolucionat clínicament amb alteracions neurològiques. Davant d’aquesta situació Salut demana emprar les mesures higièniques habituals, com ara rentar-se les mans, tenir la precaució d'esternudar en un mocador d’un sol ús, mai a la mà, ja que és la via de contagi de virus a d'altres persones; i consultar el pediatra en cas que el nen tingui somnolència, debilitat i decaïment, tremolors o altres símptomes neurològics acompanyats de febre.

Salut també recorda que el telèfon 061 CatSalut Respon està a disposició les 24 hores al dia per rebre orientacions mèdiques i respondre qualsevol tipus de consulta i, en cas de dubte, portar els menors al pediatra.

Trobareu més informació sobre el virus a Enterovirus. Canal Salut.



OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 22.05.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^