X
Abonaments piscina 2018
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La manera com identificar-se digitalment davant l'Administració se simplifica a través de l'ús del mòbil
El nou sistema, anomenat idCAT Mòbil, és una alternativa senzilla als certificats digitals a l'hora de fer tràmits en línia


En menys d'un minut podeu obtenir el vostre idCAT Mòbil per identificar-vos més fàcilment amb les administracions públiques catalanes. Per donar-vos d'alta heu de seguir els passos indicats en aquest enllaç 

Idcat Mòbil

Identificar-se digitalment davant les administracions públiques catalanes per tal de realitzar tràmits en línia és ara molt més fàcil amb el servei idCAT Mòbil, un sistema d'autenticació d'usuaris i signatura electrònica alternatiu als certificats digitals. Mentre els certificats digitals requereixen estar convenientment instal·lats al navegador, l'idCAT Mòbil es basa en l'enviament de contrasenyes d'un sol ús al telèfon mòbil en el moment que la persona realitza el tràmit telemàtic.

L'idCAT Mòbil és un sistema segur, gratuït i que no caduca en el temps. Tampoc no requereix la instal·lació de cap tipus de programari i no cal recordar cap contrasenya. A més, permet identificar-se i signar a través de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador. Les signatures electròniques produïdes tenen valor legal i són adients per a tràmits amb un nivell de seguretat mitjà.

Tràmits que es poden realitzar

Ara és possible, a través de l'idCAT Mòbil, accedir a la carpeta personal de cada usuari en la corresponent seu electrònica de la majoria d'Adminsitracions catalanes, des d'on es pot fer el seguiment dels tràmits i gestions amb aquell organisme de manera centralitzada. També es poden fer peticions genèriques. Per exemple, en el cas de la Generalitat, qualsevol persona pot presentar una sol·licitud, escrit o petició sobre qualsevol assumpte, per via telemàtica, que no estigui recollit al catàleg de tràmits que es poden gestionar a través del web www.gencat.cat. Aquestes peticions s'han d'adreçar a departaments, organismes autònoms o entitats públiques de la Generalitat.

A més, es pot sol·licitar l'accés a la informació pública complint, d'aquesta manera la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que reconeix a totes les persones el dret d'accés a la informació emesa des de l'Administració pública. Properament, s'anirà ampliant l'ús de l'idCAT Mòbil en altres tràmits, ja sigui com a manera d'identificar-se en algun moment del procés del tràmit o en el tràmit finalista.

Alta a l'idCAT Mòbil

Les persones interessades en aconseguir l'idCAT Mòbil s'hi poden donar d'alta en menys d'un minut a través del web idcatmobil.seu.cat o presencialment a les Oficines d'Atenció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya o qualsevol de les Entitats de registre idCAT repartides per tot el territori. Aquest servei s'adreça únicament a persones físiques majors de 16 anys que hauran d'identificar-se amb un document oficial (DNI, NIE, passaport o permís de residència).

Els dos sistemes d'identificació davant l'Administració –idCAT Mòbil i el Certificat Digital idCAT- són independents i totalment compatibles entre sí. Per tant, si un usuari ja disposa d'un d'ells, no implica la modificació de les dades ni l'anul·lació del primer. La ciutadania pot sol·licitar els dos serveis d'identificació i utilitzar-los segons el tipus de tràmit que necessiti fer.

L'idCAT Mòbil ha estat impulsat i desenvolupat per la Generalitat de Catalunya (Direcció General d´Atenció Ciutadana i Direcció General de Modernització i Innovació de l'Administració), conjuntament amb el Consorci Administració Oberta de Catalunya (CAOC).


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.07.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^