Escut de l'Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
Carpe
Fes trÓmits i consultes
NotÝcies - Actualitat
QuŔ poden fer els afectats per les clÓusules s˛l arran de la sentŔncia contra els bancs?

ClÓusules s˛l

El passat 20 de gener, el Consell de Ministres ha aprovat un reial decret de mesures urgents de protecciˇ de consumidors en matŔria de clÓusules s˛l indegudes que estableix un procediment extrajudicial per resoldre de manera "rÓpida i gratu´ta" les reclamacions dels consumidors que tinguin aquesta clÓusula en la seva hipoteca.

Si fos aquest cas, el consumidor pot dirigir una reclamaciˇ al seu banc. Una vegada rebuda, l'entitat haurÓ de remetre al consumidor el cÓlcul de la quantitat a retornar, incloent els interessos o, alternativament, les raons per les quals considera que la reclamaciˇ no Ús procedent. DesprÚs de rebre la comunicaciˇ, el consumidor haurÓ de manifestar si estÓ d'acord amb el cÓlcul i, si ho estÓ, l'entitat farÓ la devoluciˇ de l'efectiu. Tot el procÚs tindrÓ una durada mÓxima de tres mesos.

El decret llei permet que els clients reclamin clÓusules s˛l abusives encara que ja hagin acabat de pagar la hipoteca.

El Govern espanyol obliga totes les entitats a "garantir que aquest sistema Ús conegut per tots els consumidors amb clÓusules s˛l en els seus contractes". No obstant aix˛, segurament no faran notificacions individualitzades. AixÝ que caldrÓ estar assessorat (OMIC, advocats...).

Una altra qŘestiˇ polŔmica Ús que la primera oferta ha de ser en efectiu, per˛ el consumidor i l'entitat poden acordar mesures compensat˛ries diferents com, per exemple, la renovaciˇ de les condicions de la hipoteca. En aquest cas, l'acceptaciˇ per part del client serÓ manuscrita, desprÚs d'haver estat informat degudament del valor econ˛mic de la mesura alternativa.

El procediment de reclamaciˇ extrajudicial Ús gratu´t. I tambÚ cal saber que es pot anar a judici desprÚs de negociar amb el banc.

Tots aquests dubtes i tambÚ qŘestions sobre la reclamaciˇ de la devoluciˇ de les despeses de constituciˇ de la hipoteca que els consumidors han vingut pagant des de sempre, aixÝ com dubtes sobre altres clÓusules abusives de les hipoteques sˇn ateses des de l’OMIC de l’Ajuntament i mÚs especÝficament des de l'Oficina M˛bil d'Informaciˇ al Consumidor que regularment visita el nostre municipi.

Tot seguit, podeu ampliar la informaciˇ sobre les clÓusules s˛l:


Arxiu PDF
MiniaturaInformaciˇ
Assessorament clÓusules s˛l

Assessorament clÓusules s˛l

Fitxer: clausulas_suelo.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 6
Mida: 86,16 kB


Informaciˇ publicada el 21 de febrer de 2017
Imprimir  | Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenš de Montalt
TelŔfon 93 791 05 11 - Fax 93 791 29 61

Amb el suport de:
Diputaciˇ de Barcelona