Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Què poden fer els afectats per les clàusules sòl arran de la sentència contra els bancs?

Clàusules sòl

El passat 20 de gener, el Consell de Ministres ha aprovat un reial decret de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl indegudes que estableix un procediment extrajudicial per resoldre de manera "ràpida i gratuïta" les reclamacions dels consumidors que tinguin aquesta clàusula en la seva hipoteca.

Si fos aquest cas, el consumidor pot dirigir una reclamació al seu banc. Una vegada rebuda, l'entitat haurà de remetre al consumidor el càlcul de la quantitat a retornar, incloent els interessos o, alternativament, les raons per les quals considera que la reclamació no és procedent. Després de rebre la comunicació, el consumidor haurà de manifestar si està d'acord amb el càlcul i, si ho està, l'entitat farà la devolució de l'efectiu. Tot el procés tindrà una durada màxima de tres mesos.

El decret llei permet que els clients reclamin clàusules sòl abusives encara que ja hagin acabat de pagar la hipoteca.

El Govern espanyol obliga totes les entitats a "garantir que aquest sistema és conegut per tots els consumidors amb clàusules sòl en els seus contractes". No obstant això, segurament no faran notificacions individualitzades. Així que caldrà estar assessorat (OMIC, advocats...).

Una altra qüestió polèmica és que la primera oferta ha de ser en efectiu, però el consumidor i l'entitat poden acordar mesures compensatòries diferents com, per exemple, la renovació de les condicions de la hipoteca. En aquest cas, l'acceptació per part del client serà manuscrita, després d'haver estat informat degudament del valor econòmic de la mesura alternativa.

El procediment de reclamació extrajudicial és gratuït. I també cal saber que es pot anar a judici després de negociar amb el banc.

Tots aquests dubtes i també qüestions sobre la reclamació de la devolució de les despeses de constitució de la hipoteca que els consumidors han vingut pagant des de sempre, així com dubtes sobre altres clàusules abusives de les hipoteques són ateses des de l’OMIC de l’Ajuntament i més específicament des de l'Oficina Mòbil d'Informació al Consumidor que regularment visita el nostre municipi.

Tot seguit, podeu ampliar la informació sobre les clàusules sòl:


Assessorament clàusules sòl

Assessorament clàusules sòl

Fitxer: clausulas_suelo.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 6
Mida: 86,16 kB


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 21.02.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^