X
Abonaments piscina 2018
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La Junta Local de Seguretat coordina les mesures per posar fre als robatoris en domicilis


La reunió va servir per valorar la seguretat del municipi, analitzar el repunt de robatoris a l’interior de domicilis que s’estan registrant darrerament al conjunt de la comarca i coordinar  les mesures  per frenar aquest tipus de delictes.

Junta local de SeguretatAhir, a l’Ajuntament de Sant Vicenç es va reunir la Junta Local de Seguretat per fer una exposició i valoració de com havia anat i quins havien estat els trets més destacables en matèria de seguretat i convivència ciutadana durant l'any 2016. A la Junta Local de Seguretat presidida per l’alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, hi van assistir també el secretari de la Delegació del Govern de la Generalitat, Xavier Baiget, Josep Bellonch, cap de la Policia Local de Sant Vicenç, Josep Maria Cavallé, inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial de Mataró, dos caps d’unitat dels Mossos d’Esquadra i un comandant de la Guardia Civil.

Les dades presentades pels mossos d’esquadra respecte l’any passat indiquen que, en general, s’ha registrat un descens en el número de delictes. No obstant això, hi ha un lleuger augment de fets delictius relacionats amb el robatori a l’interior de domicilis. En aquest sentit, cal destacar que el repunt de fets delictius relacionats amb el robatori en habitatges s’està registrant a diversos municipis de la comarca. 

Durant la reunió, l’alcalde va mostrar la seva preocupació davant aquesta problemàtica i va explicar els diversos mecanismes de reforç de vigilància que s’estan portant a terme, tant per part de la Policia Local com de manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra, amb un augment de les investigacions i dels controls als accessos d’entrada i sortida del poble i també a les urbanitzacions. Martínez també va valorar molt positivament la utilitat de la cinquantena de càmeres que hi ha instal·lades arreu del municipi, ja que aquest sistema de videovigilància a més d’afavorir les investigacions dels fets delictius, també té un efecte dissuasori en les conductes delictives.

Els representants dels diferents cossos policials van constatar la importància de la col·laboració veïnal a l'hora de poder actuar més ràpidament davant de casos de robatoris a habitatges. En aquest sentit, es recorda que davant de qualsevol indici d'un fet delictiu o de la presència de persones sospitoses s'alerti als cossos de seguretat o bé trucant al 112, o bé a la Policia Local de Sant Vicenç de Montalt (93 791 04 09).

En el seu torn, el cap de la Policia Local va presentar les dades relatives a l'any 2016, de les quals es desprèn que durant l’any passat es va registrar un increment del 9,8% en el número de patrullatges a peu, del 15, 77 en els patrullatges mòbils i un 7,1% en els controls estàtics.  En quant a accidents de trànsit, les dades del 2016 recullen un descens de l’11’11% respecte a l’any anterior. En aquest mateix període, van augmentar lleugerament les denúncies en matèria de trànsit, passant de 3.623 del 2015 a 3.783 durant el 2016.


Junta local de Seguretat     Junta local de Seguretat


En l’àmbit de la policia assistencial, al llarg del 2016 es van registrar decrements en els percentatges relatius a la demanda d’assistència a persones (-12,058%), queixes i conflictes veïnals (-36,53%), demanda d’assistència a conductors (-24,57%) i infraccions de l’Ordenança de civisme (-23,08%). D’altra banda, van augmentar en un 25% els actes relacionats amb el vandalisme i les conductes prohibides (menors) i en un 7,69% les queixes i les infraccions relatives a la tinença d’animals de companyia.

Durant el 21016 gairebé es va doblar la xifra d’expedients sancionadors per incompliment de diferents ordenances, passant dels 46 incoats l’any 2015 als 83 tramitats durant el 2016. A destacar també, la formació en mobilitat segura, realitzada per 2 agents de la Policia Local, que va arribar a un total de 5158 alumnes del municipi.

De l’informe presentat, l’alcalde després de felicitar a tots els cossos de seguretat per l’excel·lent coordinació entre ells, va assegurar que garantir la seguretat dels veïns i veïnes de Sant Vicenç i posar fre als robatoris en domicilis és una de les màximes prioritats del govern municipal.

Ja per acabar, us recordem un seguit de seguretat a l’hora d’evitar robatoris quan som fora del nostre domicili, com ara tancar sempre la porta amb clau i connectar sempre l'alarma, si es disposa d'ella, així com deixar algun llum encès a l'interior de l'habitatge i evitar signes que puguin donar a conèixer que l'habitatge està deshabitat (buidar les bústies, no fer difusió de viatges a les xarxes socials o contactar amb alguna persona de confiança amb la finalitat que, de tant en tant, pugui fer un cop d'ull al domicili.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.03.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^