Escut de l'Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
Carpe
Fes trÓmits i consultes
NotÝcies - Actualitat
La Junta Local de Seguretat coordina les mesures per posar fre als robatoris en domicilis


La reuniˇ va servir per valorar la seguretat del municipi, analitzar el repunt de robatoris a l’interior de domicilis que s’estan registrant darrerament al conjunt de la comarca i coordinar  les mesures  per frenar aquest tipus de delictes.

Junta local de SeguretatAhir, a l’Ajuntament de Sant Vicenš es va reunir la Junta Local de Seguretat per fer una exposiciˇ i valoraciˇ de com havia anat i quins havien estat els trets mÚs destacables en matŔria de seguretat i convivŔncia ciutadana durant l'any 2016. A la Junta Local de Seguretat presidida per l’alcalde, Miquel └ngel MartÝnez i Camarasa, hi van assistir tambÚ el secretari de la Delegaciˇ del Govern de la Generalitat, Xavier Baiget, Josep Bellonch, cap de la Policia Local de Sant Vicenš, Josep Maria CavallÚ, inspector cap de l’└rea BÓsica Policial de Matarˇ, dos caps d’unitat dels Mossos d’Esquadra i un comandant de la Guardia Civil.

Les dades presentades pels mossos d’esquadra respecte l’any passat indiquen que, en general, s’ha registrat un descens en el n˙mero de delictes. No obstant aix˛, hi ha un lleuger augment de fets delictius relacionats amb el robatori a l’interior de domicilis. En aquest sentit, cal destacar que el repunt de fets delictius relacionats amb el robatori en habitatges s’estÓ registrant a diversos municipis de la comarca. 

Durant la reuniˇ, l’alcalde va mostrar la seva preocupaciˇ davant aquesta problemÓtica i va explicar els diversos mecanismes de reforš de vigilÓncia que s’estan portant a terme, tant per part de la Policia Local com de manera coordinada amb els Mossos d’Esquadra, amb un augment de les investigacions i dels controls als accessos d’entrada i sortida del poble i tambÚ a les urbanitzacions. MartÝnez tambÚ va valorar molt positivament la utilitat de la cinquantena de cÓmeres que hi ha instalĚlades arreu del municipi, ja que aquest sistema de videovigilÓncia a mÚs d’afavorir les investigacions dels fets delictius, tambÚ tÚ un efecte dissuasori en les conductes delictives.

Els representants dels diferents cossos policials van constatar la importÓncia de la colĚlaboraciˇ ve´nal a l'hora de poder actuar mÚs rÓpidament davant de casos de robatoris a habitatges. En aquest sentit, es recorda que davant de qualsevol indici d'un fet delictiu o de la presŔncia de persones sospitoses s'alerti als cossos de seguretat o bÚ trucant al 112, o bÚ a la Policia Local de Sant Vicenš de Montalt (93 791 04 09).

En el seu torn, el cap de la Policia Local va presentar les dades relatives a l'any 2016, de les quals es desprŔn que durant l’any passat es va registrar un increment del 9,8% en el n˙mero de patrullatges a peu, del 15, 77 en els patrullatges m˛bils i un 7,1% en els controls estÓtics.  En quant a accidents de trÓnsit, les dades del 2016 recullen un descens de l’11’11% respecte a l’any anterior. En aquest mateix perÝode, van augmentar lleugerament les den˙ncies en matŔria de trÓnsit, passant de 3.623 del 2015 a 3.783 durant el 2016.


Junta local de Seguretat     Junta local de Seguretat


En l’Ómbit de la policia assistencial, al llarg del 2016 es van registrar decrements en els percentatges relatius a la demanda d’assistŔncia a persones (-12,058%), queixes i conflictes ve´nals (-36,53%), demanda d’assistŔncia a conductors (-24,57%) i infraccions de l’Ordenanša de civisme (-23,08%). D’altra banda, van augmentar en un 25% els actes relacionats amb el vandalisme i les conductes prohibides (menors) i en un 7,69% les queixes i les infraccions relatives a la tinenša d’animals de companyia.

Durant el 21016 gairebÚ es va doblar la xifra d’expedients sancionadors per incompliment de diferents ordenances, passant dels 46 incoats l’any 2015 als 83 tramitats durant el 2016. A destacar tambÚ, la formaciˇ en mobilitat segura, realitzada per 2 agents de la Policia Local, que va arribar a un total de 5158 alumnes del municipi.

De l’informe presentat, l’alcalde desprÚs de felicitar a tots els cossos de seguretat per l’excelĚlent coordinaciˇ entre ells, va assegurar que garantir la seguretat dels ve´ns i ve´nes de Sant Vicenš i posar fre als robatoris en domicilis Ús una de les mÓximes prioritats del govern municipal.

Ja per acabar, us recordem un seguit de seguretat a l’hora d’evitar robatoris quan som fora del nostre domicili, com ara tancar sempre la porta amb clau i connectar sempre l'alarma, si es disposa d'ella, aixÝ com deixar algun llum encŔs a l'interior de l'habitatge i evitar signes que puguin donar a conŔixer que l'habitatge estÓ deshabitat (buidar les b˙sties, no fer difusiˇ de viatges a les xarxes socials o contactar amb alguna persona de confianša amb la finalitat que, de tant en tant, pugui fer un cop d'ull al domicili.

Informaciˇ publicada el 3 de marš de 2017
Imprimir  | Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenš de Montalt
TelŔfon 93 791 05 11 - Fax 93 791 29 61

Amb el suport de:
Diputaciˇ de Barcelona