www.svmontalt.cat
La Regidoria de Sanitat informa que els peixos que viuen al medi marí poden tenir diversos paràsits, entre ells els "Anisakis", que poden afectar les persones.

L´"Anisakis" no suposa cap risc per a la nostra salut si prenem certes mesures quan consumim peix.

Per això cal:

  1. Netejar bé el peix i  treure les vísceres el més aviat possible

  2. Congelar-lo en cas el vulgueu consumir cru: En l'elaboració de plats a base de peix cru o poc cuinat (seitó en vinagre, peix en escabetx, etc.) es recomana, per matar aquests paràsits, netejar bé el peix, treure'n les vísceres i sometre'l a un tractament de congelació a una temperatura de -20ºC o inferior durant 24 hores.

  3. Cuinar-lo correctament a una temperatura de 60ºC o superior durant un mínim de 10 minuts. Qualsevol dels tipus habituals de cocció (bullit, fregit o al forn) és suficient per matar les larves

Seguir aquests consells és la millor manera per prevenir  l'"Anisakiosi".

Publicat el 01.07.2008