X
Subvencions Esportives 2018
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament posa fil a l'agulla a  la  reurbanització de l'Av. Verge de Montserrat


El projecte busca millorar l’accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat en general, mitjançant la reurbanització de l’Av. Verge de Montserrat i del seu entorn immediat, de manera que es garanteix la seguretat del conjunt dels seus usuaris. L'actuació també comportarà la renovació i millora de les xarxes d'enllumenat, clavegueram i aigua potable.
 

Av. Verge de MontserratL'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i la Diputació de Barcelona han acordat tirar endavant el projecte de millora d’un tram de la carretera BV-5031 al seu pas pel municipi, concretament el tram que coincideix amb l’avinguda Verge de Montserrat. L’actuació, que comportarà una inversió de 438.729,81 € i un termini d’execució de sis mesos, ha estat acordada en la reunió mantinguda entre l’alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i el diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega.

El projecte de reurbanització ha estat elaborat pels Serveis Tècnics de la Diputació amb la col·laboració dels tècnics municipals i la licitació de l’execució de l’obra anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona.

Pel que fa al finançament, del cost total, la Diputació de Barcelona n’assumirà el 54,10% (237.349, 32 €) i l’Ajuntament de Sant Vicenç el 45,90% restant (201.380,48 €). Val a dir que entre els acords assolits entre ambdós ens, en destaca el retorn a l’Ajuntament de la xifra que pugui resultar de la baixa en el preu de la licitació.

Actualment, aquest tram de la travessera BV-5031 que coincideix amb l’avinguda de Montserrat, comprès entre el carrer Major i el carrer de Sant Jordi, presenta uns dèficits d’urbanització que generen problemes de seguretat viària, accessibilitat i mobilitat. El fet de tenir una configuració més propera a una carretera que a una travessera urbana, convida a no reduir la velocitat, mancant un canvi clar cap aquesta funcionalitat urbana.

Aquesta manca d’integració en el teixit urbà queda evidenciada per la falta d’itineraris longitudinals continus, la baixa presència de punts d’encreuaments de la travessera i problemes per l’existència de terres (sauló) a la calçada en dies de pluges fortes. Cal destacar que en l’àmbit del projecte s’hi troba el Consultori Mèdic, l’Espai Jove i la Policia Local, per la qual cosa hi ha presència d’usuaris vulnerables en aquest entorn.
El projecte busca millorar l’accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat en general, mitjançant la reurbanització de la travessera BV-5031 i del seu entorn immediat. Amb aquesta actuació es resolen les mancances dels dèficits d’urbanització existents de manera que es garanteix la seguretat del conjunt dels seus usuaris.


Av. Verge de Montserrat     Av. Verge de Montserrat


L'actuació preveu la pacificació del trànsit en aquest àmbit, especialment entre el carrer Major i el Consultori Mèdic. S’adequa l’amplada de la carretera a l’entorn urbà per dotar-lo d’itineraris accessibles i continus, endreçant l’espai d’aparcament i millorant el traçat de la travessera urbana.

Per integrar la travessera BV-5031 en l’entramat urbà entre els carrers Major i Sant Jordi, i millorar les condicions de seguretat viària, accessibilitat i mobilitat, les actuacions previstes són:

  • millora del traçat ajustant-lo als requeriments de l’entorn urbà i eixamplament de la calçada al revolt de la riera del Gorg mitjançant l’ampliació de l’obra de fàbrica existent
  • implantació d’itineraris longitudinals continus en ambdós marges i execució de nous passos de vianants
  • ordenació dels accessos, cruïlles, espai d’aparcament i execució d’una nova capa de trànsit en tot l’àmbit
  • millores en el drenatge de la carretera i sanejament dels carrers adjacents i millores en la xarxa d’aigua potable
  • tractament amb hidrosembra del talús de l’aparcament situat davant del Consultori Mèdic
  • col·locació de mobiliari urbà i incorporació de nou enllumenat públic
  • adequació de l’itinerari de vianants  entre el carrer de les Escoles i la BV-5034 i previsió de noves contencions i proteccions
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 13.04.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^