Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Pagar les bosses de plàstic ja és obligatori a tots els comerços
La mesura, promoguda pel govern català, té com a principal objectiu reduir els residus plàstics que generem


La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Sant Vicenç ha fet arribar aquest dies una carta als establiments locals informant-los de l’entrada en vigor de l’obligatorietat del pagament de bosses de plàstic.

BossesDes del passat 31 de març tots els establiments comercials tenen l’obligació de cobrar per les bosses de plàstic amb nanses que es proporcionin a la seva clientela d’acord amb el que dicta la Llei 5/2017, de 28 de març. En concret es veuen afectades tant les bosses de caixa, destinades a transportar la compra, com les bosses de lliurament a domicili. Queden en tot cas excloses aquelles bosses que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent. Per tant, les bosses compostables sí es poder lliurar gratuïtament si és voluntat del comerciant.

Pel que fa al preu al que s’han de cobrar les bosses, la normativa no estableix un preu mínim ni màxim. En tot cas la seva adquisició ha de quedar registrada al tiquet.

El compliment d’aquesta disposició es comprovarà en el marc de les visites d’inspecció que reben els comerços per part de la Generalitat de Catalunya i dels ens locals. En cas d’incompliment, s’aplicarà el règim sancionador corresponent.

Consulteu en aquest ENLLAÇ tota la informació relativa a l’entrada en vigor de l’obligatorietat del pagament de bosses de plàstic en els comerços.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 13.04.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^