X
Oferta de feina de la Garantia Juvenil
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Bons resultats de la darrera campanya del Banc de Sang i Teixits a Sant Vicenç de Montalt
Hi varen participar 73 persones, de les quals 51 varen donar sang, 8 plasma i 14 no van poder materialitzar la donació

Donació de sangEl Casal de la Gent Gran va acollir ahir una nova campanya de donació de sang en la que, per primera vegada, també es podia donar plasma. Després d’una jornada de quatre hores i 73 participants, els professionals del Banc de Sang van recollir un total de 59 donacions, de les quals 51 varen ser de sang i 8 plasma.  També es van produir 14 oferiments de persones que volien donar sang però finalment no van poder materialitzar la donació i es va registrar 1 nou donant.

D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tingui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.

Pel que fa a la donació de plasma, recordar que, en principi, qualsevol donant de sang pot donar plasma. A més, tots els grups sanguinis són vàlids, preferentment el grup AB, que és el donant de plasma universal. Només cal disposar de temps, ja que el procés dura uns 40 minuts.

+ Info sobre la donació de sang en aquest ENLLAÇ

Cliqueu AQUÍ per saber més sobre la donació de plasma

Gràcies per la vostra solidaritat!

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.11.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^