X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
S'aproven les ordenances fiscals per a l'any 2018
La revisió cadastral del 2009 feta pel govern espanyol suposarà un increment mitjà d'un 3,5% en les quotes de l'IBI

Ple municipalEl Ple municipal va aprovar el passat mes d’octubre la proposta de modificació de les ordenances fiscals reguladores dels impostos i les taxes per al 2018. Anteriorment, la Junta de Govern ja havia aprovat també els preus públics. L’objectiu és garantir els ingressos necessaris per prestar els serveis a la ciutadania i per autofinançar les inversions previstes per al proper any. La proposta es va aprovar amb el vot afirmatiu dels grups municipals del CiU, 9 SV, ERC i PSC. Es van abstenir PP i C’s.

En línies generals, es congelaran la majoria d’impostos, taxes i preus públics per al 2018, exceptuant l'IBI i petites modificacions a nivell tècnic, que han servit per adequar-los a normativa. Pel que fa a l’IBI, malgrat els esforços del consistori per abaixar gairebé en dues centèsimes el tipus de gravamen que s’aplica, la revisió del cadastre feta pel govern espanyol l’any 2009, provocarà un increment del rebut del 3,5 %, amb un import mitjà de 25 euros. La previsió és que els ingressos en concepte d’IBI s’incrementin en 100.000 euros que serviran per compensar la baixada de les quantitats provinents de la participació en els tributs de l’estat.

En quant als preus públics, destacar l’adaptació per a igualar les tarifes de l’escola bressol, que es farà en dos anys, amb l’objectiu que les famílies que facin ús d’aquest servei durant els 3 anys del 1r cicle d’educació infantil en surtin beneficiades amb uns 600 euros. Així, de cara al 2018, baixen notablement els rebuts de l’aula de lactants i s’apugen lleugerament els de la resta d’aules i al 2019 s’establirà la tarifa única.

També hi ha hagut modificacions en les tarifes de l’escola de música que en general registren una pujada del 2%, que es correspon amb l’increment de l’IPC, però a la vegada s’ha rebaixat el preu de la matrícula del programa de formació vocal i instrumental per incentivar l’accés dels alumnes a l’escola.

Pel que fa a les tarifes de la piscina, s’ha suprimit el tiquet de 2 euros que donava accés a les instal·lacions a partir de les 5 de la tarda, amb l’objectiu d’evitar-ne la massificació.

Tanmateix, el consistori mantindrà també les bonificacions incorporades durant els darrers anys, com les que fan referència a les famílies nombroses, als vehicles històrics, elèctric i híbrids, al reciclatge i al compostatge casolà o a les obres que afavoreixin les condicions d’accés i habitabilitat dels discapacitats. També s’ha previst que les famílies amb un fill amb NEE s’equipari a les famílies nombroses, als efectes de les bonificacions.

Durant la sessió plenària també es van aprovar diverses ordenances i reglaments de caràcter general, com les que regulen els habitatges turístics i les terrasses a la via pública,  o el reglament de les zones blaves que s’han ampliat amb la creació d’una nova àrea d’aparcament a la zona contigua a la N-II, que serà de pagament per a tothom (5 euros) els caps de setmana, de 9 a 20h, durant el període comprès entre el 15 de juny al 15 de setembre. Fora d’aquestes dates i horaris serà gratuïta, si es disposa de distintiu de resident autoritzat. Amb aquesta mesura el govern municipal vol donar resposta a la demanda d’aparcament que es registra en aquesta zona propera a la platja, i que es veu incrementada durant la temporada estiuenca.
 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.11.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^