Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Activitat de conscienciació a l'institut en motiu del Dia Mundial sense Alcohol

Taller còctelsEl dimecres dia 15 de novembre va ser el Dia Mundial sense Alcohol i Sant Vicenç de Montalt es va voler sumar a la campanya amb una activitat destinada als alumnes de l’Institut Esteve Albert. Des de la Regidoria de Benestar Social i en el marc del Pla Local de Prevenció de Drogodependències  es va realitzar un taller de preparació de còctels sense alcohol per tal de sensibilitzar els joves dels riscos d'un consum irresponsable i oferir-los alternatives saludables de consum quan surten de festa.

El taller va tenir molt bona acollida entre els joves que  van poder provar 3 còctels sense alcohol i conèixer els ingredients que s’havien fet servir per a elaborar-los. L’activitat va estar conduïda per personal dels Serveis Socials Municipals i les infermeres del grup de comunitària del ABS Sant Andreu de Llavaneres, amb la col·laboració de la direcció i del professorat del centre.

L’alcohol és, amb molta diferència, la droga més consumida pels joves, que comencen a beure cap als 14 anys, una edat massa primerenca que preocupa els experts. Així com la percepció del risc per a la salut de consumir tabac ha quedat gravada al cervell dels joves, i això ha facilitat que en els últims anys hagi baixat el nombre d’estudiants d’entre 14 i 18 anys que fumen, en el cas de l’alcohol no hi ha sensació de risc. L’alcohol no es considera una substància perillosa sinó social, i els joves, com la majoria d’adults, l’associen a la festa i la diversió. Tanmateix, conductes de risc associades com la conducció o les relacions sexuals sense protecció o els abusos van sovint de la mà d'aquesta pràctica.



Taller còctels    Taller còctels


Taller còctels    Taller còctels

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 22.11.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^