X
Procés Participació Ciutadana POUM SVM
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
En marxa les obres de reparació i millora a les rieres del Balís i de la Gironella
Les pluges del passat setembre van provocar danys a les dues rieres que, a més a més presentaven un risc per a la seguretat de les persones i els vehicles


Les actuacions consisteixen en la reconstrucció dels murs de contenció, la construcció de travesseres i la recuperació de l’eficàcia del drenatge de les aigües pluvials.

Reparació RieresDes del passat divendres 15 de desembre s'estan duent a terme unes obres de reparació i millora a les rieres del Balís i de la Gironella, que tenen l'objectiu de reparar i reconstruir els desperfectes produïts per les pluges torrencials del passat mes de setembre, millorar i protegir l'espai davant la possible erosió que pateixen els talussos dels marges i integrar paisatgísticament les estructures que es col·loquin dins la llera.

Les obres consisteixen en retirar les parts que han sofert deterioraments irreversibles i reconstruir i consolidar els murs de contenció dels marges per tal de minimitzar els riscos d'inundació i d'esllavissaments associats a grans temporals de pluja. També es modificaran les condicions de la llera, amb la formació d'unes travesseres i s'actuarà sobre el sistema de drenatge de les aigües pluvials amb l'objectiu de recuperar la seva funcionalitat.

Les obres van a càrrec de Transportes i Excavacions Jocar, SL i la previsió és que estiguin finalitzades en dues setmanes aproximadament. Pel que fa al cost, el pressupost és de 58.264,35 € que seran finançats per l'Ajuntament, tot i que s'han demanat dues subvencions a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que permetran recuperar el 70% de la inversió.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha explicat que  ‘els treballs, els hauria d´haver portat a terme l'ACA, que n'és la responsable, però que, a causa de la falta d'inversió, calia posar-hi remei pel risc de nous esllavissaments que empitjorarien la situació actual' . També ha remarcat que ‘si no ho fa l'ACA, correspon als ajuntaments tirar endavant el manteniment i neteja de les rieres i que s'ha treballat per aconseguir que bona part de la inversió -uns 40.000 euros- retornin a les arques municipals a través de dues subvencions´

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 18.12.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^