Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La lluita contra els residus avança a pas ferm
La recollida de la fracció orgànica s´estabilitza en el 27 % i la de les fraccions de vidre, envasos, paper i cartró s´ incrementa en un 75 % respecte al 2006.

PRIMER BALANÇ DE RESULTATS


Des de la posada en marxa del nou servei de recollida d´escombraries, el desembre de 2006,  la recollida selectiva de vidre, envasos, paper i cartró ha experimentat un increment, respecte a les tones recollides al llarg del 2006, de l´ordre del 75 %. En quant a la fracció orgànica (FORM), el primer balanç de resultats apunta uns percentatges estabilitzats entorn al 27%. Aquestes dades confirmen l´assoliment dels objectius inicials previstos per l´Ajuntament en la implantació del nou sistema de gestió de residus municipals.

Durant l´any 2006, a través del servei que prestava el Consell Comarcal del Maresme, es van recuperar un total de 378,21 tones de selectiva i 3.027,56 tones de rebuig (residu que anava a la incineradora). Aquestes xifres situaven Sant Vicenç, amb un 11%, a la cua del municipis de la comarca en quant a reciclatge. Amb el nou sistema de recollida, i en poc més de 4 mesos, hem arribat a un 21 %  de residus reciclats, amb increments de l´ordre del 54 % en vidre, el 37 % en paper- cartró i més del 200 % en envasos. A aquests resultats, cal afegir-hi les 164 tones de fracció orgànica (un 27% respecte a la resta de residus) que s´han recollit des del passat 1 de desembre de 2006.


Però, els bons resultats assolits amb la implantació del nou sistema de gestió de residus no es reflecteixen exclusivament en l´increment de tones recollides de fraccions selectives de vidre, envasos, paper i cartró,  sinó també en la disminució del 48% en quant a residus aportats a la incineradora.

A la següent taula comparativa s´indiquen les tones/percentatges de residus recollits durant els mesos de gener, febrer i març dels anys 2006 i 2007

2006
2007
%
Rebuig
631,22
324,02
- 48,66
FORM
0
164,66
100
Vidre
24,38
37,58
54,14
Envasos
10,93
39,14
258
Paper
40,00
55,46
37,5

La bona marxa del nou servei de gestió de residus es deu, d´una banda, al fet d´haver quadruplicat les àrees de recollida selectiva, que han passat de 25 a més de 100, repartides per tot el municipi. Aquest increment d´àrees complertes amb les cinc fraccions ha possibilitat que el ciutadà pugui reciclar voluntàriament més tones i d´una forma més correcta.  I d´altra, a la bona predisposició i col·laboració de tots els santvicentins i santvicentines que, essent conscients de la problemàtica dels residus municipals, participen diàriament en la tasca d´aconseguir una vila més neta i sostenible.



Assignatures pendents


Però, tot i que plegats hem fet ja molta feina, Sant Vicenç encara té dues assignatures pendents en l´àmbit del reciclatge i la gestió dels residus:

  • Reduir al màxim el número d´actes incívics que es  venen produint en alguns sectors concrets del municipi: El fet d´abandonar trastos vells o residu verd al costat dels contenidors, o el de no introduir les bosses d´escombraries a l´interior dels contenidors provoca disfuncions, que fan que els costos propis del servei augmentin, i deteriora la imatge de la vila.

    La col·laboració dels veïns i veïnes a l´hora de reciclar correctament i la seva implicació quan es detecten aquests tipus d´actes incívics és realment imprescindible per tal d´avançar en el camí correcte. En aquest sentit, l´Ajuntament vol agrair la col·laboració i resposta de la ciutadania de Sant Vicenç de Montalt.

  • Incrementar els % de fracció orgànica recollida selectivament sense impropis, es a dir, sense brutícia: D´aquesta manera reduirem les tones de rebuig  amb destí a la incineradora, que suposen un cost addicional, en tractar-se d´un tipus de residu sense cap valoració.

Per acabar, recordar-vos que en breu Sant Vicenç disposarà d'un nou servei de DEIXALLERIA MOBIL que us permetrà reciclar correctament  aquells residus especials com ara olis de cuina, fluorescents, piles, etc.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.04.2007
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^