X
Procés Participació Ciutadana POUM SVM
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Ja es pot sol·licitar la reducció de la taxa de recollida d'escombraries
L'ús de les deixalleries i realitzar compostatge casolà tenen premi! Els descomptes poden arribar al 50% de la taxa


L’ajut equival al 100% de la taxa en el cas de famílies amb pocs recursos que tinguin uns ingressos anuals inferiors al salari mínim interprofessional.

Contenidors escombraries


Fins al 30 de març, ja es pot sol·licitar la bonificació de la taxa de recollida d’escombraries per a l’any 2018. Aquest ajut, equivalent al 100% de la taxa, s’adreça a aquelles famílies amb pocs recursos que tinguin uns ingressos anuals inferiors al salari mínim interprofessional.

Per sol·licitar la bonificació, cal emplenar una instància i presentar-la, juntament amb la documentació necessària, a l’Oficina de Tributs, ubicada a la planta baixa de l’Ajuntament (carrer Sant Antoni, 13), en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14h. Cal tenir present que, si no es presenta la sol·licitud dins d’aquest període, es perd el dret a la bonificació.

Deixalleria mòbilDESCOMPTES PER FER ÚS DE LES DEIXALLERIES

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt també bonifica l’ús del servei de deixalleria, amb descomptes que poden arribar al 25% de la taxa, en funció de les aportacions fetes tant a la deixalleria fixa com a la mòbil durant el 2017.

Aquestes bonificacions no cal sol·licitar-les ja que s'aplicaran d'ofici amb les dades facilitades pel concessionari de les deixalleries.

  • De 0 a 2 utilitzacions anuals: 0%
  • De 3 a 6 utilitzacions anuals: 5%
  • De 7 a 10 utilitzacions anuals: 10%
  • D'11 a 14 utilitzacions anuals: 15%
  • A partir de 15 utilitzacions anuals: 25%

Des de l’Àrea de Medi Ambient es recorda que per accedir a les deixalleries, i per tant a aquesta reducció, és imprescindible disposar de la targeta d’usuari que es pot obtenir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).


DESCOMPTES PER DISPOSAR DE COMPOSTADORS

Quant a la bonificació per la realització de compostatge casolà de restes orgàniques i vegetals, aquesta també pot arribar al 25%, depenent del tipus i de la capacitat dels compostadors, que l’Ajuntament cedeix de manera gratuïta a les persones interessades.

Les bonificacions per la realització de compostatge casolà també s’han de sol·licitar per escrit abans del 31 de març, mitjançant instància a l‘Oficina de Tributs. Si no es presenta la sol·licitud dins d’aquest període, es perd el dret a la bonificació.

  • Compostadors amb una capacitat de fins a 420 litres: 10 euros
  • Compostadors amb una capacitat de fins a 800 litres: 15 euros
  • Compostadors amb una capacitat de 801 a 1.200 litres: 20 euros
  • Compostadors amb una capacitat de més de 1.200 litres: 25 euros
  • També s'aplicaran descomptes de 10 euros a les persones que disposin d'un vermicompostador, independentment de la seva capacitat.

És requisit imprescindible per accedir a aquests descomptes que els usuaris hagin fet una utilització correcta dels compostadors a 1 de gener de l'any en curs, la qual cosa serà comprovada des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament. 

En aquest  ENLLAÇ  podeu consultar els requisits establerts a l’Ordenança fiscal que regula la taxa per la prestació del servei de gestió de residus.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.01.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^