X
Mercat Medieval
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Policia Local i Mossos d'Esquadra sumen esforços per fer front als robatoris
En el darrer any han augment els delictes contra el patrimoni, però han disminuït els delictes contra les persones, contra la seguretat viària i contra l'ordre públic.


Durant el 2017 la Policia Local va realitzar un total de 3.856 patrullatges a peu i mòbils, va instal·lar 1.493 punts estàtics de control i conjuntament amb els Mossos d’Esquadra van realitzar 40 controls i 161 serveis.

Junta Local de Seguretat 2018


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va celebrar el passat 26 de gener la Junta Local de Seguretat presidida per l’Alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i amb l’assistència dels regidors del govern Amadeu Clofent i Enric Miralles, i de l'oposició Jaume Gumà (9 SV), Berta Sala i Enric Pardo (ERC), Benito Pérez (C’s), Javier Sandoval (PSC) i Francesc Guillem (PP), i representants del Govern de la Generalitat de Catalunya, el Cos de Mossos d’Esquadra, la Guardia Civil i la Policia Local. Els diferents cossos policials van posar de manifest l’augment dels delictes en un 8.6% respecte l’any anterior en el municipi.

Aquest augment ve motivat per l’increment en els darrers mesos dels delictes contra el patrimoni, que se centren principalment en robatoris amb força a domicilis. Tanmateix, cal destacar que els delictes contra les persones han disminuït un 40% respecte l’any 2016 i també s’han registrat decrements en els delictes contra la seguretat viària i contra l’ordre públic.

Junta Local de Seguretat 2018Durant la Junta de Seguretat Local es va posar sobre la taula la problemàtica concreta dels robatoris amb força a domicili, un tipus de delicte que provoca alarma i sensació d’inseguretat entre la població. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’han pres mesures per prevenir i evitar aquest tipus d’actes delictius, com nomenar dos responsables dins el cos de la Policia Local per coordinar de manera més exhaustiva els operatius policials, s’han incrementat els patrullatges amb hores extres, sobretot durant la franja horària i en els punts negres on s’estan registrant els robatoris, i també han augmentat els controls conjunts amb els Mossos d’Esquadra. Així, durant el 2017 la Policia Local va realitzar un total de 3.856 patrullatges a peu i mòbils, va instal·lar 1.493 punts estàtics de control i conjuntament amb els Mossos d’Esquadra van realitzar 40 controls i 161 serveis.

La Policia Local també està treballant amb un plànol on es van marcant els habitatges que han patit robatoris, que a més de servir per identificar les zones més afectades per aquest tipus de delicte, permet establir mesures preventives focalitzades i obrir noves línies d’investigació.

Altra de les actuacions previstes consisteix en l’organització per part dels Mossos d’Esquadra de xerrades sobre la prevenció de robatoris, destinades als veïns i veïnes del municipi, i que comptaran amb la participació de la Policia Local.

Junta Local de Seguretat 2018Durant la reunió, els representants dels cossos de seguretat van posar de manifest la utilitat del sistema de videovigilància -66 càmeres-, tant pel que fa al seu caràcter dissuasiu, com pel que respecta a la gran ajuda que comporta de cara a la posterior investigació dels robatoris, però també van destacar les dificultats que se’ls hi plantegen a l’hora de resoldre’ls, a causa de la gran quantitat de cotxes que es mouen pel poble cada dia, l’elevat número de punts d’accés i sortida que té el municipi i de la pròpia morfologia del terreny. En aquest sentit, paga la pena destacar que durant l’any 2017 les càmeres de videovigilància van registrar 2.709.090 desplaçaments. Un altre problema afegit és que moltes vegades els autors dels robatoris es mouen a peu o amb vehicles de lloguer o de terceres persones, que no apareixen a la llista negra de vehicles introduïts en el sistema de videovigilància. 

La Junta Local de Seguretat també va servir per presentar un conjunt de dades relatives a l'any 2017, de les quals es desprèn que respecte l’any anterior, els accidents de trànsit van disminuir un 1.54% i les denúncies en matèria de trànsit un 7.38%. Al llarg del 2017, la Policia Local va realitzar un total de 567 actuacions relacionades amb l’assistència a persones, conflictes veïnals, animals de companyia o queixes per soroll, entre d’altres, i va aixecar 57 expedients sancionadors.


En la seva vesant formativa, la Policia Local va oferir sessions d’educació per a la mobilitat segura a 518 alumnes de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp i de l’Institut Esteve Albert. Tanmateix, 255 joves del municipi van participar en les xerrades sobre internet segura que regularment duen a terme els Mossos d’Esquadra.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 04.02.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^