Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Entorns més segurs per a anar a l'escola a peu
Tot l'alumnat rebrà un tríptic informatiu sobre els recorreguts, així com l'obsequi d'una motxilla


Camins Escolars


Es millora la senyalització viària a l’entorn dels centres educatius i es pinten petjades a terra per seguir el recorregut.  La configuració dels itineraris ha comptat amb la implicació d’alumnes, famílies, centres educatius i Policia Local. Aquest projecte està impulsat per la Regidoria d'Ensenyament.

Camins EscolarsL'Ajuntament vol promoure i facilitar que les nenes i els nens puguin anar a l’escola a peu de manera autònoma. Per tal que puguin fer-ho de forma còmoda i segura, s’han dut a terme diverses actuacions a l’entorn dels centres educatius, com la millora de la senyalització vertical i horitzontal, la implantació de nous passos de vianants i l’adaptació dels existents, l’adequació de les voreres i la col·locació de baranes a les escales. Així mateix, s’han marcat dos itineraris amb les petjades del Xurri que els infants poden seguir per arribar al seu centre.

Un recorregut es troba a l’entorn de l’escola Sant Jordi, l’escola municipal de música L’Oriola i l’escola bressol Els Garrofers; passa pel carrer de les Escoles, Torrent del Gorg i segueix pels carrers de l’Arboç i del Grèvol. L’altre abasta el carrer Can Calella i el camí del Padró i permet arribar de manera segura a l’escola Sot del Camp i a l’institut Esteve Albert. Tot l’alumnat rebrà un tríptic informatiu sobre aquests recorreguts, així com l’obsequi d’una motxilla.
Camins EscolarsEls dos itineraris s’han elaborat amb la participació de l’alumnat i la implicació de les famílies, dels centres educatius i de la Policia Local. Així mateix, s’ha creat una comissió de seguiment del projecte per a garantir-ne el bon funcionament.


Estudi de camins escolars

Aquestes actuacions de millora dels entorns escolars formen part d’un estudi que l’any 2016 va elaborar la Diputació de Barcelona. El projecte no pretenia eliminar el trànsit a l’entorn dels centres educatius, sinó fomentar-hi els desplaçaments a peu i millorar-ne la seguretat. Es demana a la ciutadania que respecti les normes de circulació i que comuniqui qualsevol desperfecte de la via pública.


Camins Escolars     Camins Escolars


CONSULTEU EL TRÍPTIC:

Camins Escolars

Camins Escolars

Fitxer: camins_escolars.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 576,13 kB

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.02.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^