X
Cicle de trobades informals amb l'alcalde
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Entra en funcionament  el dispositiu 'semàfor vermell' per a millorar la seguretat a la l'Av. Montaltnou
L'aparell s'ha senyalitzat adequadament per informar els conductors


És previst que el 'foto rojo' es pugui reubicar al llarg de l’Av. Montaltnou i a l’encreuament de la Ctra. de Sant Vicenç amb la N-II, ja que l'objectiu principal de la instal·lació no és controlar de manera específica un punt concret, sinó conscienciar de la necessitat de respectar les llums semafòriques i millorar la seguretat viària.

Foto Rojo

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha instal·lat  un dispositiu que permetrà detectar els conductors que no respectin els semàfors en fase vermella a l’Av. Montaltnou. L'objectiu d'aquesta actuació és controlar la velocitat dels vehicles que circulin per aquesta via i evitar accidents i atropellaments de vianants.

Gran part dels accidents que es produeixen en cruïlles semaforitzades es deuen a què els conductors no respecten el semàfor en vermell, i se’l salten, col·lidint amb el vehicle que ha realitzat la maniobra correcta al disposar del semàfor en verd, causant danys sobre les persones i els vehicles implicats. La instal·lació del sistema de control de semàfor en vermell dissuadeix a aquests conductors evitant la infracció i reduint el percentatge d’accidents, així com els atropellaments de vianants, alhora que es modifica el comportament dels conductors de manera que incideixi en la millora tant de la mobilitat general com de la seguretat viària en particular.

El sistema, conegut com a ‘foto rojo’, només s'activa quan el semàfor està en vermell, en cap cas abans. Això assegura que els vehicles fotografiats i gravats en vídeo són només els que se salten el semàfor en vermell. Tanmateix, l'enregistrament òptic comprovarà totes les matrícules que circulin per aquest tram, la qual cosa farà possible detectar si el vehicle consta en alguna base de dades policial per algun tipus de delicte o infracció. Aquesta lectura quedarà esborrada al cap de 30 dies, mantenint-se només la xifra de vehicles que hi han passat. Només es guardaran les imatges dels vehicles sancionats.

És previst que el ‘foto rojo’ es pugui reubicar al llarg de l’Av. Montaltnou i a l’encreuament de la Ctra. de Sant Vicenç amb la N-II, ja que l'objectiu principal de la instal·lació no és controlar de manera específica un punt concret, sinó conscienciar de la necessitat de respectar les llums semafòriques i millorar la seguretat viària. Hi haurà senyalització avisant els conductors.

Aquesta mesura que ara implementa l'Ajuntament complementarà les actuacions que s’estan duent a terme en el marc del projecte ‘Camins Escolars’, amb el qual l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt està millorant la seguretat i la mobilitat al voltant dels centres educatius, així com les que es duen a terme, a través de la Policia Local, de sensibilització i educació vial i de limitació de la velocitat i controls d’alcoholèmia.

El dispositiu ‘foto rojo’ té un cost d’11.991, 10 euros que han estat finançats amb fons municipals.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.02.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^