X
Concurs de fotografia Un tastet de Sant Vicenç 2019
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Prohibit fer foc del 15 de març al 15 d'octubre


Aquesta prohibició està recollida en el Decret 64/1995, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Prohibit fer foc

Del 15 de març al 15 d'octubre, no es podrà encendre cap foc al bosc i a menys de 500m de zona boscosa, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. L'objectiu de la mesura és prevenir els incendis forestals i estableix que no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura.

A les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc només si s'utilitzen barbacoes d'obra amb mataguspires. També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries o restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llençar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

La prohibició serà vigent, com cada any, fins el 15 d'octubre sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, ja que alguns anys s’ha hagut d’allargar o avançar aquesta mesura destinada a prevenir incendis forestals.

Permisos per fer cremes controlades

Les sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.03.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^