X
Cicle de trobades informals amb l'alcalde
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament implanta la signatura biomètrica a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà per reduir paper i agilitzar tràmits


La implantació d’aquesta nova eina digital permet millorar els sistemes de gestió, i fer evolucionar l’administració cap a una organització cada vegada més eficient, més àgil i més transparent.

Signatura biomètrica


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha implantant en el servei d’atenció ciutadana la signatura biomètrica, amb l'objectiu d'agilitzar la gestió administrativa municipal i minimitzar l'ús del paper. El sistema de signatura biomètrica amb tauletes digitals permet que les instàncies i la documentació presentada per la ciutadania de manera presencial sigui per mitjans electrònics sense necessitat de certificats digitals ni mitjans electrònics especials.

La signatura biomètrica, recull durant el procés de signatura, dades biomètriques de la persona que signa impossibles de replicar. Els documents obtinguts amb suport electrònic, tenen garantida la seva autenticitat gràcies a les dades biomètriques de signatura recollides amb la mateixa validesa que una signatura manuscrita.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament avança en l’adaptació a la Llei 39/2015 de tramitació totalment electrònica dels procediments administratius. La signatura biomètrica s’emmarca en el pla de desenvolupament de l’expedient electrònic sense papers en totes les àrees municipals.

La implantació de la signatura bioomètrica ha tingut un cost de 10.315 euros, que s’han finançat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona per valor de 6.000 euros i 4.315 euros provinents de fons municipals. El projecte s’ha gestionat des del Servei d’Atenció al Ciutadà.

La previsió és que durant aquest 2018 es tramitin per mitjans electrònics les més de 9.000 sol·licituds que até l’OAC cada any i l’objectiu final que pretén assolir l’Ajuntament és la millora de la prestació dels serveis públics que s’ofereixen a la ciutadania. 

Destacar també que per cada euro invertit en administració electrònica, l’administració té un retorn en eficiència i eficàcia; en aquest sentit, el Consorci Administració Oberta de Catalunya xifra que per cada euro que s’inverteix en administració electrònica s’obté un retorn de 15 euros.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.05.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^