Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
En marxa les obres de reurbanització de l'Av. Verge de Montserrat
Les obres s'allargaran sis mesos


Aquesta actuació busca millorar l’accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat de l’Av. Verge de Montserrat i del seu entorn immediat. L'actuació també comportarà la renovació i millora de les xarxes d'enllumenat, clavegueram i aigua potable.

Obres Av. Verge de Montserrat


Aquesta setmana s'han iniciat les obres de millora d’un tram de la carretera BV-5031 al seu pas pel municipi, concretament el tram que coincideix amb l’avinguda Verge de Montserrat. L’actuació va a càrrec de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i suposa una inversió de 308.518,47€, des quals la Diputació n’assumeix 234.931,13 i l’Ajuntament els 73.587,34 restants. La previsió és que les obres s’allarguin 6 mesos.

El projecte de reurbanització ha estat elaborat pels Serveis Tècnics de la Diputació amb la col·laboració dels tècnics municipals.

Actualment, aquest tram de la travessera BV-5031 que coincideix amb l’avinguda Verge de Montserrat, comprès entre el carrer Major i el carrer de Sant Jordi, presenta uns dèficits d’urbanització que generen problemes de seguretat viària, accessibilitat i mobilitat. El fet de tenir una configuració més propera a una carretera que a una travessera urbana, convida a no reduir la velocitat, mancant un canvi clar cap aquesta funcionalitat urbana.

Aquesta manca d’integració en el teixit urbà queda evidenciada per la falta d’itineraris longitudinals continus, la baixa presència de punts d’encreuaments de la travessera i problemes per l’existència de terres (sauló) a la calçada en dies de pluges fortes.

Cal destacar que en l’àmbit del projecte s’hi troba el Consultori Mèdic, l’Espai Jove i la Policia Local, per la qual cosa hi ha presència d’usuaris vulnerables en aquest entorn.

El projecte busca millorar l’accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat en general, mitjançant la reurbanització de la travessera BV-5031 i del seu entorn immediat. Amb aquesta actuació es resolen les mancances dels dèficits d’urbanització existents de manera que es garanteix la seguretat i també comportarà la renovació i millora de les xarxes d'enllumenat, clavegueram i aigua potable.

L'objectiu de les obres és pacificar el trànsit, especialment entre el carrer Major i el Consultori Mèdic. S’adequa l’amplada de la carretera a l’entorn urbà per dotar-lo d’itineraris accessibles i continus, endreçant l’espai d’aparcament i millorant el traçat de la travessera urbana.


Av. Verge de MontserratPer integrar la travessera BV-5031 en l’entramat urbà entre els carrers Major i Sant Jordi, i millorar les condicions de seguretat viària, accessibilitat i mobilitat, les actuacions que es duran a terme són:

  • millora del traçat ajustant-lo als requeriments de l’entorn urbà i eixamplament de la calçada al revolt de la riera del Gorg mitjançant l’ampliació de l’obra de fàbrica existent
  • implantació d’itineraris longitudinals continus en ambdós marges i execució de nous passos de vianants
  • ordenació dels accessos, cruïlles, espai d’aparcament i execució d’una nova capa de trànsit en tot l’àmbit
  • millores en el drenatge de la carretera i sanejament dels carrers adjacents i millores en la xarxa d’aigua potable
  • tractament amb hidrosembra del talús de l’aparcament situat davant del Consultori Mèdic
  • col·locació de mobiliari urbà i incorporació de nou enllumenat públic
  • adequació de l’itinerari de vianants  entre el carrer de les Escoles i la BV-5034 i previsió de noves contencions i proteccions
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 12.07.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^