X
Parc Esportiu Setmana Santa 2019
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Inscripcions obertes per al taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA
El taller es desenvoluparà durant 4 hores -de 17 a 21h- al Centre Cívic El Gorg el proper 16 d'octubre


La Regidoria de Sanitat, Salut Pública I Consum continua fent cursos per ensenyar a utilitzar els desfibril·ladors instal·lats al poble i que la ciutadania perdi la por a fer-los servir si es troben en una situació que ho requereix.

Taller suport bàsic


L’Àrea de Sanitat de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt us convida a participar en el taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA que us ensenyarà els coneixements bàsics per atendre i superar situacions d’emergència. La formació es es desenvoluparà el proper 16 d'octubre, de 17 a 21 hores, al Centre Cívic El Gorg. Entre els continguts que es tractaran, tothom qui assisteixi farà una introducció per la cultura de l’autoprotecció, s’estudiaran les situacions d’emergència més freqüents, s’abordarà el Suport Vital Bàsic, la reanimació cardiopulmonar, l’obstrucció de la via aèria per cos estrany, entre d’altres conceptes relacionats amb la matèria en qüestió.

Durant la mateixa sessió, l’alumnat presenciarà una demostració de Desfibril·lació Externa Automatitzada, més coneguda com a “DEA”.

Amb aquesta formació es pretén animar la ciutadania a perdre la por, desmitificar mites i donar el missatge que salvar vides està a l’abast de tothom. Actualment a Sant Vicenç de Montalt existeix una xarxa d’espais cardioprotegits amb 8 desfibril·ladors instal·lats: 6 fixes i 2 mòbils. Durant el mes de setembre és previst instal·lar-ne 2 més a l'Ajuntament i al Centre Cívic El Gorg.

Si teniu interès en participar-hi, podeu formalitzar la vostra inscripció a través del correu electrònic: mvillagrasa@svmontalt.cat o del telèfon: 93 791 05 11.  El taller compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Municipi cardioprotegit

La primera causa mortal al món per malaltia coronària és l'aturada cardíaca sobtada.  A Catalunya, cada dia es produeixen 10 aturades cardíaques i bona part de la població desconeix com actuar davant d’aquests casos. Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arrítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica, sempre i quan la persona estigui adequadament formada per utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics. 

Sant Vicenç, municipi cardioprotegit és un projecte impulsat per la Regidoria de Sanitat, Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 14.08.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^