X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L´assignatura pendent per al setembre?: La Fracció Orgànica
Us recordem que al cubell de l´Orgànica,


  • Hi poden anar: restes de verdura, restes de carn i peix, ossos, closques d´ous, clofolles de fruits secs, taps de suro, bossetes d´infusions, marro de cafè, paper de cuina brut de menjar, restes de plantes i del jardí (fulles i branquetes petites)

  • No hi pot anar: fusta, paper imprès, oli, troncs i restes grans del jardí, cotó, roba i residus que tot i ser descomponibles  poden comportar problemes sanitaris (bolquers, compreses, mocadors de paper usats...)
Després del primes pas, donat el passat 1 de desembre de 2006 amb la implantació de la recollida selectiva de la fracció orgànica, ara ens toca seguir treballant per tal de millorar la qualitat de la seva selecció, es a dir, intentar aconseguir que la matèria orgànica sigui el més pura possible, ja que aquest factor és determinant per poder elaborar un compost de bona qualitat. El cost del tractament de la matèria orgànica també depèn de la seva qualitat, així com més pura sigui menor és el preu del tractament.

Per conèixer la qualitat de la matèria orgànica que es recull a cada municipi l´Agència de Residus fa una prova que es diu caracterització i que consisteix a agafar una mostra d´uns 250 quilos de brossa orgànica, separar la part compostable dels  impropis, pesar cadascuna de les fraccions i calcular-ne el percentatge. Així doncs el passat dia 24 de maig, Sant Vicenç va passar la seva primera caracterització, amb uns resultats que marcaven una proporció d´impropis del 18,31%. Entre les restes analitzades, els tècnics van trobar fustes, sabatilles, retoladors, bolígrafs, maquinetes d´afaitar, perxes, ulleres de sol, tasses de cafè, paquets de tabac... Hem de tenir molt present que el fet de superar el 22% d´impropis porta aparellat un augment en els costos de la gestió dels residus municipals, ja que caldrà afegir 10€/tona per no realitzar correctament la separació i recollida d´aquest tipus de fracció.


Després de vacances, passarem un nou examen que ens caldrà aprovar si no volem fer un pas enrere en quant al nou sistema de gestió de residus. Si teniu algun dubte, us podeu posar en contacte amb l´Àrea de Medi Ambient de l´Ajuntament (Maribel Canales: 93 791 05 11)

Gràcies per la vostra col·laboració.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 10.06.2007
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^