X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les obres d'embelliment i ornamentació de la rotonda de la NII ja estan pràcticament enllestides
El nou espai esdevindrà un element més de l'entorn i serà la carta de presentació del poble


L’obra impulsada per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt compta amb el vistiplau del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, organisme responsable de la gestió de la NII.

Rotonda N II


Aquest dies les obres d’embelliment i ornamentació de la rotonda de la N II al seu pas pel municipi quedaran enllestides. Dimarts es van acabar d’instal·lar les lletres de fibra de vidre d’1,50 metres d’alçada que reprodueixen el topònim del poble i el que resta ara són les tasques d’enllumenat.


La rotonda de la N II, a l’alçada del pont de la Xata, s’ha convertit, amb els anys, en un dels accessos a Sant Vicenç de Montalt més transitats, donant la benvinguda o el comiat a totes les persones que cada dia entren o surten del poble per aquest punt i també a aquelles altres que creuen el terme municipal de pas cap a d’altres poblacions.


El projecte, realitzat pels serveis Tècnics Municipals, ja el tenia sobre la taula l’anterior govern i ara s’ha executat introduint-hi algunes millores. Les obres s’han portat a terme seguint escrupulosament el projecte que inclou tots els informes de mobilitat, visibilitat i seguretat, i que fou autoritzat en data 20 de febrer d’enguany pel Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya, organisme responsable de la gestió de la NII.


Els nous elements que ornamenten la rotonda fan referència a Sant Vicenç de Montalt, amb l’skline i el topònim del poble en grans dimensions, i la figura d’un xurraví, ocell amb el qual s'identifiquen els santvicentins i les santvicentines.


A l’interior de la rotonda també destaca un gran espai verd, on se li ha donat un nou ús a la gespa artificial que es va retirar del camp de futbol durant les últimes obres de remodelació del terreny de joc. Aquesta solució no necessita recursos hídrics, el que fa que l’actual disseny sigui molt més sostenible.


Pel que fa a l’olivera que abans lluïa al mig de la rotonda, ha estat transplantada  al parc de Can Boada, ja que l’autorització d’obres del Servei Territorial de Carreteres establia la prohibició de plantar qualsevol tipus d’arbrat a l’interior del giratori.


Els treballs d’embelliment i ornamentació de la rotonda han estat adjudicats mitjançant tres contractes menors, un per a cada element ornamental. Així, l’empresa Volta de Canó, S.L. ha realitzat les feines de construcció dels fonaments i el pedestal, on s’ha instal•lat l’skylini metàl·lic, fabricat per David Terrades. I finalment, l’empresa Sevima Sold, S.L., s’ha ocupat de la realització de les lletres de fibra de vidre que formen el topònim del poble.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.05.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^