www.svmontalt.cat
Els tractaments es repetiran en quatre ocasions més al llarg de l'estiu per mantenir controlada la població de mosquits


Des del 2010, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt porta a terme campanyes anuals de control del mosquit tigre amb el suport del Consell Comarcal del Maresme.

Mosquit tigre

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ja ha aplicat a tot el municipi els primers tractaments preventius de la temporada per a lluitar contra el mosquit tigre. Les feines consisteixen a aplicar productes específics de larvicida en els embornals de la via pública on se sol acumular aigua per eliminar les larves de mosquit tigre i així evitar l'aparició dels mosquits adults durant l'estiu. Aquest tractament es tornarà a repetir en quatre ocasions més durant l'època estival.

L'objectiu és mantenir controlada la població de mosquits per evitar que es puguin convertir en una plaga durant l'època de més calor.. Des de la Regidoria de Sanitat i Salut Pública es recorda que a més de les mesures preventives promogudes per l’Ajuntament a la via pública per lluitar contra la proliferació del mosquit, cal que la població també tingui cura i compleixi les mesures preventives dins de l'àmbit privat. Bàsicament, i com a mesura més important, cal evitar l'acumulació d'aigua en exteriors que faciliti la cria dels insectes.

De fet, s’estima que el 80 per cent del mosquit tigre es troba en l’àmbit privat, mentre que el 20 per cent restant ho fa en espais públics, d’aquí la importància de la conscienciació ciutadana.

Seguiu les recomanacions que trobareu en aquest  ENLLAÇ  


LES PICADES DEL MOSQUIT TIGRE

Amb una picada de mosquit tigre cal actuar, en general, com en la resta de picades de mosquits. Cal rentar i desinfectar bé la zona de la picada i tractar-ne els símptomes:

  • Renteu la zona afectada amb aigua i sabó com més aviat millor. 
  • No us fregueu la pell: remulleu-la en lloc de fregar-la i eixugueu-la. 
  • Tracteu de mantenir la zona neta i eixuta fins que disminueixi la irritació. 
  • Eviteu de rascar-vos. 
  • Apliqueu una compresa de gel o gel embolicat en un drap a l'àrea de la picada. 
  • En cas que persisteixin les molèsties, truqueu a CatSalut Respon. 
  • No feu torniquets. 
  • No preneu estimulants, aspirines ni qualsevol medicament per al dolor que no us hagi prescrit el metge. 


En la majoria de casos, les picades es poden tractar a casa fàcilment. Hi ha productes comercials i productes casolans com el vinagre, l'alcohol de curar  o el gel, que disminueixen la picor. No obstant això, algunes persones tenen reaccions al·lèrgiques que poden ser greus.




Publicat el 09.07.2019