www.svmontalt.cat


L’Ajuntament està instal·lant 3 plantes fotovoltaiques al Centre Cívic i a les escoles Sant Jordi i Sot del Camp.

Plaques fotovoltaiques


Sant Vicenç de Montalt subministrarà energia elèctrica a tres equipaments públics a partir del que generi prop d'un centenar de plaques solars que s'estan instal·lant a les cobertes del Centre Cívic i de les dues escoles públiques del municipi. Actualment, ja hi ha una planta fotovoltaica a l’edifici municipal de l’Av. Verge de Montserrat que acull les seus de la Policia local, el Consultori Mèdic, l’Espai Jove i els Serveis Socials, i aquesta serà la segona actuació que farà l'Ajuntament per a l'autoconsum d’edificis públics. En concret, s'abastiran a través del que generin aquestes tres noves instal·lacions el Centre Cívic El Gorg i les escoles Sant Jordi i Sot del Camp. 



El projecte té per objectiu assolir una reducció de la factura elèctrica i  consisteix en la instal·lació a la coberta dels tres edificis d'un total de 90 panells fotovoltaics (27 mòduls al Centre Cívic i al Sant Jordi i 36 mòduls al Sot del Camp) que disposaran de generadors fotovoltaics connectats a tres inversors que convertiran la corrent contínua en alterna.


L’actuació té un cost de 41.684,56 euros que es finançaran amb dues subvencions de la Diputació de Barcelona. Els treballs van a càrrec de l’empresa Instal•lacions Industrials Fagom S.L.


Aquest projecte se suma a altres que des de la Regidoria de Gestió Energètica i Sostenibilitat es venen realitzant en els àmbits d’eficiència energètica i mediambiental com són l'adhesió al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses 2020, una iniciativa del Consell Europeu per augmentar l'eficiència energètica i l'ús de les energies renovables en els municipis per tal d'assolir i superar els objectius de la reducció del 20% de les emissions de C02 per l'any 2020, la renovació de l’enllumenat públic i el canvi a la tecnologia LED o la bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) pels habitatges que incorporen aspectes mediambientals basats en la utilització de fonts d'energia renovable.

Publicat el 01.08.2019