Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç fa seva la reivindicació històrica dels catalans


Sant Vicenç de Montalt va viure dimarts a quarts d´una del migdia el moment central de la Diada Nacional de Catalunya amb la tradicional ofrena floral que va aplegar, davant el monument erigit a l´avinguda 11 de Setembre, representants de les entitats i la classe política santvicentina. El colofó a l´ofrena el posaren tots els assistents a l´acte quan van entonar, a una sola veu, el Cant d´Els Segadors.

Una vintena d'entitats culturals, esportives, cíviques, així com també els partits polítics locals van ser els primers a dipositar els seus rams davant del monument. Com és tradició, l'ofrena floral la va tancar una representació del consistori: una comitiva formada pels representants dels tres grups municipals que conformen el govern municipal -Miquel Àngel Martínez, per CiU; Pere Orts, per ERC; i Amadeu Clofent per A X SV-.


Mantenir viu el record dels fets ocorreguts l´11 de setembre de 1714, seguir reclamant uns drets històrics, que no prescriuen, i refermar la nostra identitat perquè tothom sàpiga el que Catalunya ha estat, qui som i quina és la nostra història. Aquest ha estat el reclam del discurs que va llegir l'alcalde, Miquel Àngel Martínez, envoltat dels regidors de l´equip de govern. Un reclam que també va anar acompanyat d´una crida a la ciutadania, les entitats locals i els partits polítics per sumar esforços, construir lligams i treballar junts, des de la base, des del poble,  per aconseguir els objectius que el país i el poble necessiten. 


Els actes reivindicatius i festius que la vila ha dedicat a commemorar l´Onze de Setembre d´enguany es van anar entrellaçant al llarg de tot el matí. Així, els sons de les gralles i els membres de la Colla Gegantera de Sant Vicenç van fer ballar els gegants de la vila; els acords de les tenores de la cobla Selvamar obriren la ballada de sardanes que donà pas al vermut popular; i les veus de l´Orfeó Parroquial El Delme van ser les encarregades d´omplir de música una Diada que es va viure d´una manera molt participativa al carrer, ja que, un any més, la ciutadania de Sant Vicenç també va fer seva la reivindicació històrica dels catalans amb la col·locació de senyeres als balcons.





OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.09.2007
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^