www.svmontalt.cat
Les escoles i l'Institut han rebut 6.600 € i les associacions de famílies, 7.150,01 €


Durant el 2019, l’Ajuntament ha incrementat un 10 % la partida destinada a subvencions educatives i preveu augmentar- la un 5 % més cada any al llarg d’aquesta legislatura. 

Subvencions educatives


L'objectiu d'aquests ajuts, juntament amb els que s'atorguen des de l'Àrea de Benestar Social a les famílies en situació social desfavorida per a activitats extraescolars, llibres i material, sortides o el menjador escolar, és promoure l'equitat en l'accés a l'educació com a mitjà per reduir les desigualtats, afavorir l'èxit acadèmic i garantir la cohesió social.

Aquest any, des de la Regidoria d'Ensenyament, s'han atorgat subvencions ordinàries destinades als centres públics de segon cicle d'infantil, primària i secundària (les escoles Sant Jordi i Sot del Camp i l'Institut Esteve Albert) i les seves respectives AMPA, així com també a la de l'Escola Bressol Municipal Els Garrofers. Aquestes aportacions, fixades a través de convenis de col·laboració, han arribat als 13.750.01 €, dels quals 6.600 € han estat per als centres educatius i 7.150,01 € per a les associacions de famíles. Aquests ajuts serveixen per al desenvolupament d'activitats i projectes educatius que afavoreixin, entre d'altres, la col·laboració entre centres, la relació família-escola, la innovació educativa i els vincles amb la cultura i les festes del país i del municipi.

Concretament, l’Escola Sant Jordi ha emprat els 1.404,53 euros rebuts per a editar la seva revista i potenciar un projecte d’entrenament de la lectura. L’Escola Sot del Camp, per la seva banda, ha invertit els seus 1.983,25 euros a impulsar la seva revista, el pla de lectura i l’hort escolar, mentre que l’Institut Esteve Albert ha utilitzat els 3.212,22 euros que se li han atorgat per a adquirir instruments musicals, un projector i ordinadors.


Finalment, les associacions de famílies de les dues escoles, de l’Institut i també de l’Escola Bressol Els Garrofers han rebut 7.150,01 euros per a promoure activitats complementàries per a l’alumnat i per a adquirir cortines per a les aules, amb el desgloç següent:

  • AMPA Escola Sant Jordi: 1.442,02 € 
  • AFA Sot del Camp: 3.036,18 € 
  • AFA Institut Esteve Albert: 3.297,95 € 
  • AFA Escola Bressol Municipal Els Garrofers: 373,86 €
Publicat el 05.01.2020