X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Ja es poden demanar els ajuts a les persones autònomes amb pèrdues econòmiques pel Covid-19
El termini per fer la sol·licitud és del 6 d'abril al 5 de maig de 2020


Consulteu en aquest  ENLLAÇ  preguntes freqüents sobre els ajuts per a autònoms.

Si no hi trobeu la resposta, podeu fer les vostres consultes:

Telefònicament a través del 93 791 47 18, de dilluns a divendres de 9h a 15,  enviant un missatge a  les bústies de contacte: promocioeconomica@svmontalt.cat o girofc@svmontalt.cat  o emplenant aquest FORMULARI 

Curs comptabilitat i fiscalitat


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores autònomes, persones físiques, per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència del Covid-19.

Així doncs, queda oberta la convocatòria d’aquests ajuts en forma de prestació econòmica única, prevista a l'article 15 del Decret llei 7/2020, de 17 de març, que pot ser de fins a un màxim de 2.000 euros. En cap cas l'import de l'ajut serà inferior a 100 euros ni superior a 2.000 euros. Cal tenir en compte que el procediment de concessió d'aquests ajuts és el de concurrència no competitiva, i es resol fins a exhaurir el crèdit disponible.


Requisits per obtenir la condició de beneficiari

Les persones beneficiàries d'aquests ajuts han de complir els següents requisits:

  • Ser persona treballadora autònoma persona física. No s'inclouen els treballadors autònoms socis de societats mercantils, de societats civils privades, de comunitats de béns, de cooperatives o societats laborals, els membres d'òrgans d'administració de societats i els treballadors i treballadores autònoms col·laboradors.
  • No disposar de fons alternatius d'ingressos. En aquest sentit, la base imposable de la darrera declaració de la renda de les persones físiques disponible ha de ser igual o inferior a 25.000 euros. (IMPORTANT: es incompatible amb la prestació extraordinària per cessament d’activitat estatal)
  • Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social o bé disposar de la corresponent resolució de pròrroga, ajornament, moratòria o qualsevol altra condició especial dels seus deutes amb l'Estat, la Generalitat i la Seguretat Social.
  • Estar en situació d'alta al RETA, com a mínim, durant el primer trimestre del 2020.
  • Tenir el domicili fiscal i, si escau, el centre de treball en un municipi de Catalunya.
  • Haver suspès la seva activitat econòmica com a mesura derivada de l'aplicació del Reial Decret 463/2020 de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma.
  • Haver patit una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació en el mes de març de 2020, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, com a conseqüència dels efectes del COVID-19. En el cas de persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a 1 any en comparació amb la mitjana dels resultats mensuals des de l'alta al RETA.

Quanties dels ajuts

La quantia de l'ajut pot ser fins a un màxim de 2.000 euros. En cap cas, l'import de l'ajut serà inferior a 100 euros ni superior a 2.000 euros.

Termini i lloc  de presentació de les sol·licituds

  • El termini per sol·licitar l'ajut és del 6 d'abril al 5 de maig de 2020.
  • Les sol·licituds de les subvencions s'han de formalitzar exclusivament pel canal electrònic, fent servir la seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.
  • El formulari de sol·licitud normalitzat està disponible a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya i al Canal Empresa 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.04.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^