Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Recomanacions de La Muntala per aquest FEBRER
Recomanacions La Muntala Febrer 2008CARSON, Rachel. El mar que nos rodea. Barcelona: Destino, 2007. 302 p. ISBN 978-84-233-3963-1
L´any 2007 es va celebrar el naixement de l´escriptora nord-americana Rachel Carson (Springdale, Pennsylvania 1907 - Silver Spring, Maryland 1964), biòloga marina que va dedicar bona part de la seva vida a la divulgació científica. Se la recorda als Estats Units com a precursora del moviment ecologista perquè va despertar la consciència sobre l´acció humana que malmet el medi natural, com en el cas de l´abús dels pesticides en l´agricultura. En el llibre que ens ocupa, el tema principal és la relació de l´espècie humana amb l´hàbitat que l´envolta. Escrit l´any 1950 i anticipant la ciència ecològica, en destaquem l´estil narratiu, que facilita l´enteniment de qüestions ben complexes. Per exemple, la història del planeta Terra, com un procés històric d´aproximadament dos mil milions d´anys poden exposar-se a un públic adult tal com si estiguéssim explicant un conte d´infants.


Recomanacions La Muntala Febrer 2008

Fet i amagar [DVD] [s.l.]: Federació catalana de cine clubs.
Vídeo de cinema infantil adreçat especialment als nens i nenes d´entre 4 i 8 anys. Conté cinc curtmetratges musicats, sense diàleg, perquè els pares i educadors puguin comentar amb les criatures el contingut, fent les seves pròpies històries. Tracta sobre temes interessants com ara la màgia, l´amistat, la lleialtat, la imaginació, la natura i la contaminació. És una bona eina per educar perquè alhora que ens delectem amb les imatges, podem explicar als infants quines són les pautes que cal seguir respecte a temes crítics. Fins ara era un material inèdit a l´Estat Espanyol que es va presentar a la Mostra Internacional d´Animació de Catalunya de 2006.


Recomanacions La Muntala Febrer 2008McCarthy, Cormac. La carretera. Barcelona: 62, 2007. ISBN 978-84-297-6008-8. Les millors obres de la literatura universal; 173 p.
Un pare i un fill travessen la zona rural de Nord Amèrica amb la intenció d´arribar al sud, on trobaran el mar i una comunitat d´homes bons. Durant el camí que transcorre per una carretera, hauran de sobreposar-se als paisatges devastats d´un món ruïnós i a la degeneració de l´espècie humana. Cormac McCarthy (Rhode Island, 1933) dota els seus personatges amb estranya il·lusió, un amor profund que els fa no perdre l´esma i seguir avançant a la recerca de la seva fita.
Història apocalíptica trista que barreja la ciència ficció amb la crua realitat per acabar emergint l´amor com a motor del món. Aquesta novel·la va obtenir el premi Pulitzer de 2007 i pot ser una bona lectura a les aules de filosofia.

Recomanacions La Muntala Febrer 2008TORRENT, Ferran. Societat limitada. Barcelona: Columna, 2002. 294 p. ISBN 84-664-0185-7
Novel·la negra que forma part d´una trilogia ambientada en l´alta societat valenciana, formada per empresaris, polítics, funcionaris i directius de la capital del Túria. Tot i pertànyer a una minoria privilegiada, alguns dels personatges actuen moguts pel dictat de les més baixes passions, fet que ens permetrà d´endinsar-nos en una altra societat, de tipus ocult i marginal. L´una i l´altra, l´alta societat i la baixa, formen un mosaic en el qual es barregen les classes i les categories socials, i la trama se succeeix en escenaris tan diversos com els despatxos de la Generalitat o un pis franc propietat de les xarxes de prostitució internacional. Són llocs ben allunyats socialment però que poden arribar a connectar-se mitjançant un fil de relacions socials i una rocambolesca successió d´esdeveniments. No fa falta dir que és una novel·la políticament incorrecta però que captiva per l´aproximació als cercles de poder de la capital veïna.


Publicat el 04.02.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^