Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les 3 Viles vetllen plegades per la seguretat ciutadana
La primera acció, resultat de la signatura dels convenis, ha estat la cessió per part de la Policia Local de Llavaneres de 50 tanques d´estil «New Jersey» a la Policia Local de Sant Vicenç.

Signatura conveni seguretat ciutadana febrer 2008Els alcaldes de Sant Vicenç, Caldes i Llavaneres i els caps de les policies locals dels tres municipis van signar el passat 15 de febrer dos convenis de col·laboració, amb l´objectiu de millorar la seguretat ciutadana de les 3 viles.

Els convenis, pioners a la comarca, a més de contemplar els protocols de cooperació i auxili mutu, també preveuen que els agents dels tres cossos puguin actuar junts per atendre necessitats urgents com ara grans atracaments, incendis i catàstrofes.

La implantació d´una xarxa de transmissions, a través de ràdio conjunta, l´organització de cursos de formació i l´adquisició de recursos materials, que seran compartits per les tres policies locals, són altres aspectes contemplats en aquests dos convenis que significaran un benefici per als ciutadans dels tres pobles.

Tot i que es tracta d'un acord a tres bandes, només es pot signar entre municipis limítrofs d'acord amb la conselleria d'Interior. Aquests són els principis de cooperació i coordinació que fixen els convenis signats:

  • Promoure l´homogeneïtzació dels mitjans tècnics, la uniformitat i la retolació dels vehicles.

  • Establir un sistema d´informació recíproca.

  • Formació conjunta i homogènia.

  • Cooperació eventual entre els diferents cossos policials per atendre necessitats urgents temporals i/o extraordinàries.

  • Adquirir i compartir recursos materials.

  • Establir una xarxa de transmissions via ràdio conjunta per ser utilitzada en casos relacionats amb seguretat ciutadana, protecció civil i altres necessitats o urgències. 

  • Participar conjuntament, els caps i comandaments de les Policies Locals, en els processos de selecció d´agents i comandaments de llurs policies.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 19.02.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^