X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest JULIOL, La Muntala us recomana...
llibre recomanat JuliolBARBERY, Muriel. L´elegància de l´eriçó. Barcelona: Seix Barral, 2007. 367 p. ISBN 978-84-322-2821-6

L´autora d´aquesta novel·la, Muriel Barbery (Casablanca 1969) és professora de filosofia a un institut francès. Això influeix la seva escriptura. De fet, escollir l´eriçó és una metàfora que té a veure amb les dues protagonistes de la novel·la, semblen una cosa i, en realitat, són un altra. Renée és vídua, té 54 anys i fa de portera en un palauet de París. Paloma, una noia de 12 anys, és filla d´un diputat que hi viu a l´edifici. Ambdues tenen característiques comunes, viuen en el seu propi món intern, han de dissimular la seva ment privilegiada i intel·ligència sublim. L´arribada a l´immoble d´un nou inquilí, fa que sorgeixi una complicitat que es tradueix en una crítica agra i corrosiva vers la burgesia francesa.
El llibre té una lectura amena, s´organitza en breus capítols, escrits amb lletres diferents, per representar les dues veus femenines, són els seus dietaris. Ha estat guardonat amb el premi dels llibreters francesos 2007.

llibre recomanat JuliolGUAITA, Carmen. Los amigos de mis hijos. Madrid: San Pablo, 2007. 138 p. ISBN 978-84-258-3146-7

L´autora, Carmen Guaita, té una doble experiència com a mare i mestra, també s´ha especialitzat en Pedagogia Terapèutica i és llicenciada en Filosofia. El llibre tracta sobre el desenvolupament social i afectiu de nens i joves i dóna consells pràctics perquè desenvolupin un bon procés de socialització tenint en compte com és el món que els envolta: els amics, la societat de consum, les noves tecnologies...
És un llibre que ens ajudarà a reafirmar el nostre paper com a educadors, facilitant-nos claus per poder practicar una actitud dialogant i així, l´entusiasme amb què alguns adolescents adopten models equivocats, serà només passatger.

llibre recomanat JuliolMCCARTHY, Cormac. Tots aquells cavalls. Barcelona: 1999. 321 p. ISBN 84-297-4617-X

Tracta de les aventures d´un adolescent nord-americà, anomenat John Grady Cole, que decideix d´emancipar-se fugint de casa a llom del seu cavall Redbo. Ambientada a Texas, acabada la Segona Guerra Mundial, ens presenta un noi que vol fer-se gran a la manera del cowboy americà genuí, noble i bo. És la història d´un viatge iniciàtic que ens conduirà a descobrir l´essència de la vida a través dels paisatges feréstecs i rudes de l´Amèrica fronterera que mena cap a Mèxic, tan agradablement descrits. L´amistat i la fidelitat, l´amor i la la llibertat, la lluita i la pèrdua, són elements de l´ànima humana que mouen les accions dels personatges descrits. Arrelament i voluntat, són els temes principals que Cormac McCarthy ens parla a partir de les accions d´un personatge honrat que dignifica la seva vida tot i el pes de la derrota.

llibre recomanat JuliolSHRIVER, Lionel. Tenemos que hablar de Kevin. Barcelona: Anagrama, 2007. 607 p. ISBN 978-84-339-7444-0

Us imagineu què els ha arribat a passar pel cap a les mares dels adolescents autors de la matança de l´institut Columbine? Lionel Shiver, escriptora nord-americana (Gastonia, Carolina del Nord 1957), fou guardonada amb el premi Orange (Londres 2005) per aquesta novel•la de ficció que relata la vida d´una dona el fill de la qual ha estat l´autor d´un assassinat múltiple. Utilitzant el gènere epistolar, Eva Katchadourian, la protagonista, es carteja amb el seu ex-marit fent l´esforç de recrear la seva vida, fins a i a partir de l´arribada del seu únic fill, Kevin. Val a dir que mai no té respostes, es tracta, de fet, d´un soliloqui, un diàleg amb ella mateixa – fins i tot amb el lector, si voleu – en el qual surten a la llum les contradiccions que genera la vida actual que no tothom observa i interpreta tan lúcidament com l´autora.


Publicat el 02.07.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^