Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest SETEMBRE, La Muntala us recomana ...
llibre recomanat setembreBiblioviatges, un programa realitzat per la biblioteca, amb la col·laboració dels usuaris, cada dimecres, de 18 a 19 h. a Ràdio Santvi, 107.4 FM.

Triem un lloc on ens agradaria viatjar, ens documentem amb l´ajut dels usuaris i fent un programa per parlar de literatura, pel·lícules, música, cuina... relacionats amb aquest indret. A vegades, establim contacte telefònic amb persones que hi viuen en el lloc triat o que ens puguin explicar quelcom relacionat. L´objectiu d´aquest programa que es va iniciar a mitjans de juny i s´allargarà fins a mitjans de setembre, és que tots plegats viatgem amb la imaginació. Fins ara, hem anat a Àfrica (Kenia i Tanzania), Berlín, Xina, París, Barcelona i hem creuat l´Atlàntic des del port del Balís al Carib. Si voleu viatjar des del sofà, sintonitzeu els biblioviatges de La Muntala.

llibre recomanat setembreCANAL, Jordi (Text i documentació). Detectius. Els grans investigadors a la novel·la negra i policíaca [Exposició itinerant del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona].

Durant bona part de l´estiu ha estat exposada a la Biblioteca Municipal La Muntala l´exposició itinerant del Servei de Biblioteques anomenada Detectius. Ha estat realitzada pel personal bibliotecari de la Biblioteca La Bòbila de l´Hospitalet de Llobregat, que està especialitzada en la novel·la negra i policíaca, ja sigui en forma de llibres, música, films o còmics. A més es caracteritza per la realització d´activitats relacionades amb aquesta matèria: la seva publicació periòdica, L´H confidencial ja té 61 números; convoca anualment un premi literari internacional; té una xarxa de relacions molt important que, amb tot plegat, la fa dinàmica i capdavantera. Dita exposició fa un homenatge als personatges de novel·la policíaca més famosos de la novel·la negra, parant especial atenció als que han creat els escriptors barcelonins Manuel Vázquez Montalbán (Barcelona 1939 – Bangkok, 2003), Francisco González Ledesma (Barcelona 1927) i Alícia Giménez Bartlett (Almansa 1951).

llibre recomanat setembreFORD, Richard. Acció de Gràcies. Barcelona: 62, 2008. 575 p. ISBN 978-84-9787-291-1

Frank Bascombe és el protagonista d´una trilogia (El dia del cronista 1986 i El dia de la Independència 1995), l´últim lliurament és el us presentem. Agent immobiliari de professió, malalt de càncer, separat dues vegades i votant demòcrata, viu en una localitat de l´estat nord-americà de Nova Jersey. Acompanyat del seu soci, un immigrant del Tibet que vol aconseguir el somni americà, recorre les grans autopistes durant els dies previs al Dia d´Acció de Gràcies. La lectura de Richard Ford (Jackson, Mississipi 1944) és una molt bona oportunitat d´entendre la mentalitat i la cultura d´Estats Units en els anys precedents a la crisi immobiliària actual, que ha sacsejat una societat d´esperit mercantilista. L´estil és descriptiu, es fixa en el seu voltant i n´analitza els comportaments, les formes de vida i els valors dels seus compatriotes en un exercici de reflexió i ironia constant.

llibre recomanat setembreOLSEN LANEY, Marti Cómo ayudar a tu hijo a relacionarse con el mundo. Barcelona: Oniro, 2007. 326 p. ISBN 978-84-9754-289-0.

Els nens introvertits i els extravertits necessiten equilibrar les seves tendències naturals. La doctora Olsen diferencia entre tímids i introvertits, extravertits, al·legant que la timidesa es pot presentar en qualsevol de les dues personalitats . Manté que les connexions neurològiques del cervell dels infants introvertits i extravertits, usen parts diferents del sistema nerviós i fa una explicació detallada de les funcions dels principals neurotransmissors.
En resum, el llibre es compon de dues parts, la primera és una explicació científica de la personalitat, la segona explica com educar als nens nenes introvertits, en l´adquisició d´hàbits, higiene, alimentació, en la pràctica d´esports i en la socialització amb la família, els companys d´escola...

Publicat el 01.09.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^