X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La Ruta de Les 3 Viles, una bona opció per a gaudir d´excursions a peu o amb bicicleta

La Diputació de Barcelona publicarà un fulletó que mostrarà la ruta de Les 3 Viles i els diferents itineraris o derivacions que es poden seguir. En breu, els fulletons estaran a la vostra disposició a l´Ajuntament i als  diferents punts d'informació municipal i  turística de Sant Vicenç, Caldes i Llavaneres.

Ruta excursionista Les 3 VilesLa Ruta de Les 3  Viles és un itinerari circular,  de 21 Km de llargada,  que comunica les poblacions de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d´Estrac i Sant Andreu de Llavaneres, si bé una part del seu traçat passa pels termes municipals d´Arenys de Mar i Arenys de Munt.
 
En tot el recorregut, la Diputació de Barcelona, ha ubicat indicadors amb topònims i distàncies en quilòmetres. A més hi ha una senyalització horitzontal feta amb pintura groga, que facilita molt el seguiment de la ruta. Així mateix, a Sant Vicenç, a banda dels indicadors, també s´han instal·lat dos plafons informatius: un a la plaça de l´Ajuntament i un altre al passeig Marquès Casa Riera .

L'itinerari de la ruta dóna a conèixer  el paisatge diferenciat de la comarca del Maresme, des de les amples platges del passeig Marquès Casa Riera, on encara  es pot  admirar  algunes de les  mansions modernistes  construïdes a principi del segle XX, entre 1914 i 1918, que conformen un dels conjunts arquitectònics edificats en aquella època a ran de mar, més ben conservats del Maresme, fins als ombrívols boscos de la serra del Corredor, amb el Montalt, de 595 m, com a cim més alt de Sant Vicenç de Montalt i des d´on es pot gaudir d´una panoràmica esplèndida.

La Ruta de Les 3 Viles, amb un recorregut de 21 Km de llargada, no presenta grans dificultats, excepte l´últim tram de pujada al cim del Montalt que té un pendent molt pronunciat  i que es pot obviar, ja que és una derivació de la ruta. A causa  de les característiques orogràfiques de la comarca, els desnivells són constants i des del punt més baix de la zona de la platja fins a la derivació del Montalt, que és a 388 m  d´altitud, el desnivell no és pas petit. De totes maneres, hi ha un seguit de variants que poden escurçar força les llargades, de manera que cadascú es pot organitzar la caminada en funció de la seva preparació i del temps que hi vulgui dedicar.

Les regidories de Turisme dels ajuntaments de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d´Estrac i Sant Andreu de Llavaneres, conjuntament amb l´Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, han tirat endavant aquest projecte que s'engloba en el marc d'actuacions previstes per a la promoció turística mancomunada dels 3 municipis.

Ruta Les 3 Viles

La ruta principal és circular i comprèn un total de 21 quilòmetres. El punt de sortida s'ha situat al port Balís. Des d'allà ens condueix al nucli urbà de Llavaneres i, a partir d'aquí, es fa la pujada al cim del  Montalt i a Torrentbó per després baixar a Caldes i tornar al port Balís,  seguint la línia de mar.

També, s'han establert un circuits per a diferents nivells d'exigència amb la intenció d'atreure al major nombre de practicants. Així, s'han traçat diferents variants com la número 1 del passeig dels Pins, riera de Sant Andreu de Llavaneres (1,75 km); la 2 de la platja, passeig dels Pins, camí del Padró, Sant Vicenç de Montalt i connexió amb la ruta principal, pròxima al Turó de l'Oriola (9 km); la 3 de la  riera de Caldetes, Sant Vicenç de Montalt (2,15 km); la 4 de connexió amb la ruta principal,  pròxima a Caldes d'Estrac en direcció a Sant Vicenç de Montalt (2 km); la 5 d´Onze Pins (2,8 km) i, per últim, la derivació del nucli de Llavaneres al cementiri (1,2 km).

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 21.09.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^