X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest Nadal, La Muntala us recomana...
Recomanacions La Muntala Desembre 2008MANZANO, Alberto. Acordes con Leonard Cohen. [Enregistrament sonor]. Barcelona: Discmedi, 2007. 2 discs (CD) ; 1 disc (DVD).

Quan una colla d´artistes consagrats es reuneixen per fer un homenatge a un altre, el resultat pot suscitar emocions sublims. Aquest és el cas del document que recomanem. Leonard Cohen (Montreal, 1934) és un referent en la història de la música moderna i en la literatura del segle XX. Per commemorar els 50 anys de la publicació del seu primer llibre de poemes s´ha editat aquest document gravat al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, Auditori Enric Granados de Lleida i Pavelló Municipal de Hostalets de Balenyà.  Cantautors i poetes nacionals i internacionals, familiars i amics, coordinats per Perla Batalla, corista de LC, ens presenten una selecció de temes. Si després d´escoltar-lo voleu saber-ne més sobre L. Cohen, a la biblioteca tenim els llibres Un acorde secreto (l.C) i Leonard Cohen (Ira Nadel) a més d´altres enregistraments musicals.

Recomanacions La Muntala Desembre 2008MISHIMA, Yukio. La remor de les onades. Badalona: Ara Llibres, 2008. 189 p.

Bella història d´amor protagonitzada per dos joves pescadors de l´illa japonesa d´Utajima, a la badia d´Ise. Na Hatsue, filla de patró de vaixell, i en Shinji, pescador de barca, es coneixen en aquesta minúscula localitat marítima, dins del context de la post-guerra, durant els anys 50. Tenint en compte les diferències entre l´un i l´altre, així com el rebombori que suscita la seva relació, no tindran gens fàcil que prosperi la seva relació. Aquesta seria una d´entre moltes històries romàntiques si no tinguéssim en compte el seu atractiu estil simbolista, farcit d´analogies amb la natura que, com la mar, ens parlen de les relacions humanes. D´aquesta manera, el temperament humà s´assembla, de forma metafòrica, amb els fenòmens ambientals. A part, destaquen els curiosos elements de la cultura tradicional japonesa que, afegits a la traducció al català salat per part d´en Joaquim Pijoan, fan del llibre un magnífic encert editorial.

Recomanacions La Muntala Desembre 2008SAVALL, Jordi (Dir.). Francisco Javier 1506-1553 [enregistrament sonor]. Austria: Alia Vox, 2007. 2 disc (CD).

St. Francesc Xavier fou un missioner jesuïta que viatjà en naus portugueses amb la intenció d´evangelitzar la població autòctona de regions inhòspites com Goa, Malaca i les illes Moluques, entre d´altres llocs. L´any 1549 arribà al Japó, país aleshores desconegut a l´Europa humanista amb l´excepció de les referències a la mítica Zipango que en va fer Marco Polo. Aquest CD és un vast treball de d´investigació musical que recull nombroses obres musicals de l´època. Hi trobem villancets, música cortesana, cant gregorià, de missa i música instrumental japonesa, formant un repertori conjunt extraordinari. A més a més hi ha un treball de documentació històrica que fa referència als textos i personatges que van protagonitzar l´ambient cultural i religiós d´aleshores: Erasme, Tomàs More, Luter, Ignasi de Loiola, portadors d´idees tots ells en una època irrepetible. Tot plegat sota la direcció de Jordi Savall (Igualada 1941). Que ho gaudiu!

Recomanacions La Muntala Desembre 2008LARREULA, Enric. El misteri de l´illa de gel. Barcelona: Barcanova, 2007. 117 p. Antaviana nova; 92. ISBN 84-489-2092-0

L´escriptor Enric Larreula (Barcelona 1941) ens narra una aventura trepidant, a partir d´una notícia escoltada a la ràdio fa molts anys. La història transcorre a Grenlàndia, a la regió polar àrtica, l´any 1884, l´expedició anglesa del vaixell Bear, comandada pel capità Schley, surt amb la missió d´explorar el nord i acostar-se al pol. Una terrible tempesta fa que el vaixell quedi encastat al gel i la tripulació es veu obligada a abandonar-lo i iniciar una lluita per la supervivència a l´illa.
És una novel•la adreçada als joves amb una acció ràpida que atraparà als lectors de qualsevol edat. A més de narrar la història d´una expedició, vol contribuir a esclarir un error mantingut al llarg dels segles segons el qual els espanyols van ser els primers en descobrir Amèrica.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.12.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^