Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Imatges de l'arxiu d'Antoni Buch i Esteban ens conviden a rememorar el pessebre vivent dels any seixanta
L'exposició romandrà oberta fins al 18 de gener

La inauguració de l'exposició "De Nativitate Christi" se celebrarà el divendres, dia 26 de desembre a les 12 del migdia al Centre Cívic El Gorg. La mostra romandrà oberta fins al 18 de gener, de dilluns a divendres, de 10 a 13h i de 17 a 22h; i els dissabtes i diumenges, d'11 a 14h i de 16 a 20h.

Exposició sobre Nativitate ChristiEl Centre Cívic El Gorg acollirà del 26 de desembre al 18 de gener una exposició, organitzada per la Regidoria de Cultura,  sobre les representacions de “De Nativitate Christi” que es dugueren a terme a la nostra vila entre els anys 1963 i 1967. Antoni Buch i Esteban, cronista oficial de Sant Vicenç, es va implicar de bon principi amb aquest projecte, impulsat pel poeta, autor teatral i promotor cultural, Esteve Albert i Corp. Quaranta-cinc anys després, un recull d´imatges del seu arxiu, ens conviden a fer una passejada per la història i rememorar un projecte que va comptar amb la participació de molts veïns del municipi que, en aquells anys, hi van col·laborar en les representacions fent d´actors, directors, escenògrafs i tècnics.

“De Nativitate Christi” es va escenificar per primera vegada a l´església de Sant Vicenç el 14 de desembre de 1963. L´adaptació va ser d´Esteve Albert a partir de “De Vita Christi”, obra medieval del segle XV de Sor Isabel de Villena, de la qual el “Nativitate” és una part. La música la va preparar el mestre Narcís Bonet i va ser interpretada pels components de l´Orfeó Parroquial El Delme, amb assessorament dels mestres Josep i Lluís Mont i Grau i de Josep Parellada.

Exposició sobre Nativitate ChristiAquesta escenificació es va convertir en el seu dia en el primer pessebre vivent del Maresme i tots els mitjans de comunicació van difondre l´esdeveniment. Així, el nom de la vila va aparèixer a les capçaleres de les principal publicacions i mitjans audiovisuals.

Aquella primera edició del “Nativitate”, segons figura en un pressupost elaborat pel mateix Esteve Albert, podia costa 232.500 pessetes. El pressupost apuntava dotze representacions, des del dia de Santa Llúcia a la Candelera, de les quals finalment se´n van fer sis. L´obra es va representar durant cinc anys seguits.

Documentació: “Esteve Albert, des de Sant Vicenç de Montalt” d´Antoni Buch i Esteban, Josep Puig i Pla i Joan Salicrú.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 21.12.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^