X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L´alta participació marca l´inici de la Festa Major

Enric Pons, pregoner 2009El passat cap de setmana , Sant Vicenç va viure amb intensitat l´inici de la Festa Major d´Hivern ´09.  La plaça de l´Església, l´Av. Toni Sors i l´envelat han estat els espais on més gent s´hi ha concentrat.  A banda d´aquests espais, tots els actes programats en d´altres punts  van registrar una alta participació. Els Amics dels Pessebres, pregoners d´enguany, representants per l´Enric Pons; la Colla de Geganters; el Mercat Medieval; el cantautor Dídac Rocher; la Bibliogimcana de La Muntala; el Campionat de Billar dels Xurravins; i la tradicional Escudellada dels Escudellaires han estat els protagonistes d´un cap de setmana que ens ha convidat a passejar per la vila, retrobar-nos amb els veïns i amics, fer gresca i viure la festa amb civisme.


Pregó de Festa Major Hivern 2009Dissabte a la tarda, des de la balconada del Casal de Cultura, escenari habitual en aquestes ocasions, l´alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, acompanyat de l´alcalde d´Argentona, Pep Masó, i del regidor de Cultura de Sant Vicenç, Amadeu Clofent , va ser l´encarregat de presentar els pregoners d´enguany, els Amics dels Pessebres, amb unes paraules de reconeixement a la tasca que duen a terme al capdavant  del moviment pessebrista santvicentí i català.

Enric Pons, en el paper de portantveu dels Amics del Pessebres, ens va oferir un pregó plenament pessebrista,  carregat de referències a indrets, vivències i records comuns a tots els santvicentins i totes les santvicentines: el Montalt, l´edifici del Delme, la gent gran, el golf... Una passejada per la història recent de Sant Vicenç, que l´Enric va anar esbossant,  amb l´ajut del “Caganer” i del “Pallofa”,  com si es tractés d´un dels innumerables pessebres que, any rere any, han construït. Un pessebre, ben especial en aquest cas, ja que anava creixent imaginàriament a l´entorn del nostre poble. Un pessebre, on tothom hi tenia cabuda i que entre tots havíem d´estimar,  cuidar i conservar. 

Foto: Colla de Geganters
Trobada de Gegants 2009Però  el teló festiu s´havia aixecat la nit abans al Centre Cívic, amb el concert d´en Dídac Rocher .  La Colla de Geganters i Els Escudellaires van agafar el protagonisme diumenge al matí. Així varem poder veure com gegants i capgrossos de 13 colles, arribades d´arreu de Catalunya, es plantaven a l´Av. Toni Sors, tot esperant que s´iniciés  la concorreguda cercavila que va recórrer els carrers de la vila per acabar a la plaça de l´Església. Una plaça que va registrar durant tot el cap de setmana una gran afluència de visitants, amb motiu del Mercat Medieval.  Per la seva banda, Els Escudellaires ja traginaven  de bon matí al costat de l´envelat per tal que els 300 comensals que van participar a la XIV Escudella de Festa Major tinguessin el plat a taula a l´hora prevista.

Foto: Colla de Geganters
Trobada de gegants 2009Pregó de Festa Major Hivern 2009{

Concert Dídac RocherEscudellada de Festa Major 2009

Escudellada de Festa Major 2009Escudellada de Festa Major 2009

Fira Medieval 2009Fira Medieval 2009

Fira Medieval 2009Bibliogimcana Festa major Hivern 2009


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 21.01.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^