www.svmontalt.cat

La proposta de trasllat de l´Escola Municipal de Música L´Oriola a les instal·lacions del CEIP Sant Jordi va ser aprovada, per unanimitat, pel Ple de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt en el transcurs de la sessió celebrada el passat 29 de desembre.

Casal del CulturaAquesta mesura té com a objectiu prioritari facilitar el sosteniment de l´escola de música atès l´important dèficit econòmic que arrossega des de fa temps. Davant aquesta situació, l´equip de govern, seguint amb la pauta marcada en l´elaboració del pressupost de l´any 2008 que es mantindrà també en el d´aquest any, de contenir i reduir la despesa, va decidir realitzar un estudi per valorar alternatives que ajudessin a pal·liar el dèficit de l´escola, sense que això repercutís negativament en els alumnes, en el personal de l´escola, ni en la qualitat de l´ensenyament que s´hi presta.

D´entre les alternatives proposades, el trasllat de L´Oriola a un dels CEIPS del municipi va ser considerada la més adient, ja que d´aquesta manera es podria optar a rebre les subvencions que ofereix la Generalitat de Catalunya per aquest tipus d´escola. Subvencions que, atesa la situació de l´immoble que actualment acull l´escola de música -edifici antic, no adaptat per a persones amb minusvalia- resultaven del tot inaccessibles, en no reunir l´espai els requisits que la Generalitat exigeix a les escoles homologades.

Per valorar la possibilitat de quin seria el CEIP més adient per ubicar l´escola i fer un seguiment del procés de canvi d´ubicació i homologació de L´Oriola, a través del Consell Sectorial d´Educació, es va crear una Comissió de Treball, de la qual en formen part els directors i les AMPES dels dos CEIPS del municipi; representants de l´escola de música i de l´associació ‘´Amics i Amigues de L´Oriola´´; i la regidora d´Educació, Lluïsa Grimal, i la seva col•laboradora, Lara Torres. Després d´estudiar les diferents propostes, la comissió va considerar, de manera unànime, que el lloc més adient per a la nova ubicació seria l´escola Sant Jordi, atesa la seva proximitat a l´escola de música actual i la bona predisposició existent per part de la direcció del Sant Jordi i de la seva AMPA.  Així doncs, un cop realitzats tots els tràmits tècnics i  administratius, L´Oriola deixarà el Casal de Cultura de la plaça del Poble per traslladar-se al CEIP Sant Jordi.

Con dèiem abans, la Comissió de Treball sorgida del Consell Sectorial d´Educació seguirà l´evolució del procés de trasllat i homologació de L´Oriola. En aquest sentit, la comissió ha vingut mantenint un seguit de trobades que tindran continuïtat amb la que se celebrarà el dimarts dia 10 de febrer.

Publicat el 07.02.2009