Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest febrer, La Muntala us recomana...
CD recomanat febrer 09Desert blues 3 [Enregistrament sonor]. Frankfurt: Network, 2008. 2 CD´s.
Recull de cançons de músics africans provinents de les regions dels deserts del Sahara i del Sahel, sent la tercera entrega d´una antologia de música nordafricana actual. Hi participen artistes de renom com l´algerià Khaled, el traspassat Ali Farka Touré, o els malís Toumani Diabaté, Bassekou Kouyaté i Amadou & Mariam, els quals generen una enorme expectació com tot el que prové de l´Àfrica. La música que escoltareu és càlida, propera, i paradoxalment prové d´un dels punts més extrems del planeta en el qual la vida humana és exposada sovint als efectes naturals de la calor dels Sol, les tempestes de sorra i el fred nocturn, així com a les condicions socials de les grans ciutats i els conflictes bèl·lics. Recull, també, la tradició musical de les cultures ancestrals manding i tuareg, incorporant-les a les formes musicals d´instruments electrònics característics dels treballs d´estudi.

Llibre recomanat febrer 09MOIX, Terenci. No digas que fue un sueño. Barcelona: Planeta, 2001. 44a ed. Premi Planeta 1986. ISBN 84-08-04130-4
Terenci del Nil fou un enamorat de la cultura egípcia antiga i aquest llibre n´és un exemple: en ell s´hi narra la relació d´amor entre la reina ptolomea Cleopatra i el general romà Marc Antoni. No va ser l´únic que s´interessà en aquests personatges, així com en la ciutat d´Alexandria, la seva particularitat ha inspirat a escriptors com William Shakespeare, George B. Shaw, E. M. Forster i molts d´altres artistes. El títol del llibre fa ressò dels versos del poeta grec Konstantinos P. Kavafis, “saluda, saluda a Alexandria que s´allunya/i sobretot no t´enganyis, mai no diguis/que és un somni…”, anunciant que estem a punt de travessar les portes d´un món màgic. I l´és, passeu i somieu, transiteu per les aigües del Nil de la mà de l´última gran reina egípcia.

Llibre recomanat febrer 09SANDIUMENGE, Lali. P de piràmides. Barcelona: Intermón Oxfam, 2008. [30] p. ISBN 978-8452-311-6
Un reportatge fotogràfic amb explicacions que ens mostren com és la societat d´Egipte en l´actualitat. Hossam i Mahnud són dos nens de dotze anys que es guanyen la vida venent records als turistes que visiten la ciutat del Caire. La situació dels infants a Egipte és molt difícil, és un país molt pobre i moltes vegades han d´ajudar les seves famílies, tot i que l´ensenyament és obligatori fins als quinze anys. Un llibre molt indicat per compartir una estona amb els nostres fills i veure que hi ha realitats al món ben diferents a la nostra.
Serveix també perquè us presentem la xerrada col·loqui, La vida a l´antic Egipte, que tindrà lloc el divendres, 6 de febrer, a les 19 h, al Casal d´Avis Els Xurravins, a  càrrec de Ramón Mateu, egiptòleg.

Llibre recomanat febrer 09 SECRETARIA PER A LA IMMIGRACIÓ. Catalunya. Materials de suport a l´acollida. [Enregistrament vídeo]. Generalitat de Catalunya, 2008. 1 DVD.
Forma part d´una col·lecció de 6 DVD´s de suport a l´acollida de persones nouvingudes a Catalunya. Aquest és el primer DVD que fa una presentació general, explicant el trets principals de la geografia, la divisió territorial, les funcions del Parlament... Així mateix presenta alguns recursos d´especial interès per als nouvinguts, els permisos, la targeta sanitària i les aules d´acollida. Acaba parlant de les festes majors, els castellers i les sardanes. La diversitat enriqueix i queda mot clar que és més important qui som com a persones que d´on procedim.
Pot ser de gran interès per als professionals que, directe o indirectament, oferim serveis d´acollida, així com per a la població nascuda fora de l´estat espanyol. El podem escoltar en Català, Castellà, Anglès, Francès, Àrab, Amazic, Romanès, Xinès, Urdú i Rus.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.02.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^