X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Ernest Maragall elogia els centres educatius de Sant Vicenç
El conseller d'Educació i l'alcalde de Sant Vicenç van presidir l'acte oficial d'inauguració de l'ampliació de l'escola Sant Jordi

Inauguració ampliació escola Sant JordiEl conseller d´Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, i l´alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, van presidir el passat dissabte, dia 20 de juny, l´acte inaugural de l´ampliació de l´escola Sant Jordi. A més d´adaptar la capacitat del centre educatiu a les previsions d´increment demogràfic de la vila a mitjà i llarg termini, les obres també han servit per millorar les instal·lacions del recinte escolar i el seu entorn.

Ernest Maragall va arribar a Sant Vicenç a les 12.30 h. El conseller d´Educació va ser rebut a les portes de l´escola per l´alcalde, la regidora d´Educació, M. Lluïsa Grimal, membres de l´equip de govern i altres regidors i regidores del consistori. Posteriorment, Ernest Maragall va visitar l´escola Sant Jordi, on va saludar l´equip docent del centre, encapçalat pel seu director, Pau Joan Lleixà, i el vicepresident de l´Ampa, Carlos López. A l´acte també van assistir els responsables de l´escola Sot del Camp i de l´IES  de Sant Vicenç. El conseller d´Educació va estar acompanyat pel director del Serveis Territorials d´Educació al Maresme-Vallès Oriental, Josep Maria Fernández Corominas.


Inauguració ampliació escola Sant JordiDurant l´acte inaugural, Ernest Maragall va manifestar que l´ampliació de l´escola Sant Jordi, "l´escola de tota la vida, que fa poble", és "un acte d´afirmació en el futur i un crit a l´esperança que representen els nens i nenes d´avui que seran els metges, enginyers, mestres, regidors, alcaldes i consellers de demà". Segons el conseller d´Educació, “aquesta escola retornarà amb escreix l´esforç que hem fet tots plegats per fer possible l´ampliació".. Tanmateix, el conseller va manifestar que "en breu es posarà fil a l´agulla per enllestir les petites mancances que s´han detectat en el nou edifici i assegurar-ne així un resultat final plenament satisfactori".

Ernest Maragall ha afirmat que, amb l´ampliació de l´escola Sant Jordi, "Sant Vicenç té absolutament servit el dret a l´educació en totes les edats". També ha expressat que, d´aquesta manera, "donem continuïtat als esforços que les institucions, el professorat i les famílies han fet al llarg de vàries generacions per millorar l´educació a Sant Vicenç".


Inauguració ampliació escola Sant Jordi
L´alcalde de Sant Vicenç va explicar als assistents que l´ampliació és “la culminació d´un treball conjunt que permetrà preparar els nostres infants cap al que serà el seu futur com a estudiants i com a persones”.

Miquel Àngel Martínez i Camarasa ha elogiat "la disposició del departament d´Educació per a poder tirar endavant aquesta obra, que ha fet possible dotar la vila d´un centre modern, ampli, lluminós i plenament adaptat a les necessitats del Sant Vicenç d´avui i del Sant Vicenç de demà”. L´alcalde també ha agraït “la paciència i la col·laboració de l´equip docent de l´escola i les famílies en el desenvolupament de les obres".

Inauguració ampliació escola Sant JordiL´escola Sant Jordi és un centre d´Educació Infantil i Primària creat l´any 1964, encara que no va ser fins el curs 1982/83 que va rebre el nom actual de CEIP Sant Jordi.

L´augment dels alumnes del centre va condicionar a que per un període de temps s´ocupés part de l´antic Casal d´Avis, locals de l´Esplai i altres dependències municipals. Finalment, es va crear el nou edifici de primària l´any 1991 mentre que a l´edifici antic va quedar Educació Infantil.

La creixent demanda d´espais ha estat subsanada amb les ampliacions que s´han dut a terme en aquest curs 2008-2009 i que han suposat l´ampliació i remodelació de les instal·lacions amb 2.472,79 m2 construïts i 1.115,70 m2 d´adequacions. Les obres han suposat una inversió del Departament d´Educació de 1.141.441,50€

Actualment, el CEIP Sant Jordi escolaritza 285 alumnes i hi treballen 28 mestres. El centre duu a terme diversos programes d´innovació educativa, com ara el projecte d´Escola Sostenible pel quan compten amb un hort a la pròpia escola. 

.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 22.06.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^