X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Arriba a Sant Vicenç l´exposició que desxifra totes les claus de la ciència-ficció
A la Biblioteca Municipal La Muntala del 6 al 27 de juliol
Exposició ciència ficció L´Obra Social Caixa Sabadell, la Diputació de Barcelona, la Regidoria d´Esports de l'Ajuntament i la Biblioteca Municipal La Muntala presenten l´exposició “Ciència ficció: una mirada al futur” a la Biblioteca de Sant Vicenç de Montalt del 6 al 27 de juliol. L´exposició, comissariada per Miquel Barceló, fa un repàs a les característiques més destacables de la ciència-ficció i en especial als temes recurrents als seus llibres: els viatges a l´espai, els extraterrestres, els robots, els viatges a través del temps, etc.

L´exposició s´hi podrà visitar els dilluns, els dimecres i els divendres de 16 a 20.30h, els dimarts i els dijous de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h i els dissabtes de 10 a 14 h.

Tot un univers d´especulacions meravelloses

La ciència-ficció s´ha acreditat com una narrativa d´idees, una manera d´explicar històries en la qual l´element determinant és l´especulació imaginativa. Sota aquest concepte, la visió popular anomena així qualsevol proposta especulativa i amb poques possibilitats d´existència al món real d´avui. Partint d´aquest punt d´inversemblança, les narracions d´aquest gènere intenten respondre la pregunta “què passaria si...?” i tot seguit aborden una anàlisi de les conseqüències d´una hipòtesi considerada no habitual o que encara és prematura per ser factible al món real.

A més de la voluntat especulativa, la ciència-ficció comporta el “sentit de la meravella”, o sigui, la capacitat de sorprendre el lector o l´espectador amb uns móns ficticis que hi aporten el mateix atractiu que la narrativa històrica o de viatges. Per tant, parla de paisatges, societats i personatges que són diferents als que veiem i coneixem habitualment i, gràcies a les seves peculiaritats, ens atrauen fortament.

D´Orwell al ciberpunk

De la mà d´autors clàssics del gènere, com Orwell, Asimov o Clarke, fins arribar al ciberpunk, l´exposició proposa un recorregut per les claus d´aquest univers narratiu, que despertarà múltiples complicitats al visitant.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Informació relacionada
Dimecres, 30 de desembre de 2009
Oberta fins al 31 de desembre
Publicat el 04.07.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^