X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte, 22 d'agost de 2009  -  10 h nit
El Festival de Música del Maresme arriba a Sant Vicenç
Recital homenatge a Isaac Albéniz, a càrrec de Moisès Fernández Via
Moisès Fernández Via La 32a edició del Festival de Música del Maresme arriba dissabte 22 d´agost a Sant Vicenç de Montalt, com ja és tradicional, a l´Església Parroquial, a les 10 de la nit amb una actuació de primer nivell, a càrrec del pianista Moisès Fernández Via que oferirà un recital homenatge a Isaac Albéniz.

Enguany 8 ajuntaments de la comarca del Maresme participen en el Festival, concretament, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Vilassar de Dalt i Sant Vicenç de Montalt. El certamen compta amb la col•laboració del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme; amb el suport de Caixa Laietana, Cespa, Eurocatalana Obres i Serveis, SL i Isolux Corsán Corviam; i l'organitza el Patronat Pro Música de Premià de Dalt, amb la col•laboració de l'Escola Municipal de Música de Premià de Dalt.

La llarga trajectòria del Festival, enguany arriba a la 32a edició, demostra plenament la seva consolidació en el mercat de la música clàssica, no només a la comarca del Maresme sinó a la resta del país. D'ençà els seus inicis a Premià de Dalt, el Festival de Música del Maresme s'ha caracteritzat per unir la qualitat indubtable dels seus intèrprets amb uns escenaris de gran bellesa. L'edició actual ha programat actuacions a vuit municipis de la comarca, uns concerts que van arrencar el 4 de juliol i s'allarguaran fins al setembre.


Moisès Fernández Via

Nat a Barcelona, (1980), on inicia la seva formació musical sota la tutela de la pianista Josefina Rigolfas. L´any 1993 actua per primera vegada en públic, oferint un recital a la ciutat francesa d´Agen.

L´any 1999 ingressa a la Universitat Mozarteum de Salzburg, becat per la Generalitat de Catalunya, obtenint en 2005 el grau de Magister in Artis, mit Auscheiznung (amb honors), en las disciplines de piano i música de càmera.

Becat per l´Estat d´Israel visita las classes de piano i direcció d´orquestra a la Acadèmia Rubin de Tel Aviv, en qualitat de músic resident, sota la guia de prestigiosos músics com Daniel Gortler, Arie Vardi o Zubin Mehta.

Des del 2003 rep orientació de la pianista Maria João Pires, en el centre per a les arts i la música Belgais, en Portugal.

Al 2001 guanya el primer premi absolut al VII Concurs Internacional Domenico Scarlatti a Nápoles (Itàlia).

Ha estat semifinalista del prestigiós Concurs Internacional Honens (Searching the complete artist), Canadà (2006), així como un dels dotze convidats per a representar la nova generació de pianistes Fulbright Concerto, al Walton Arts Center, EE.UU. (2007).

D´ençà  el seu debut l´any 1993, manté una activitat concertística regular pel territori nacional, Portugal, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Marroc, Israel, Xipre i els Estats Units.

Programa

1a Part
Isaac Albéniz (1860-1909)
Suite Espanyola Op.47 (1887)

Sevilla (Sevillanas)
Cadis (Saeta)
Granada (Serenata)
Catalunya (Corranda)
Cuba (Capricho)
Astúries (Leyenda)
Aragó (Fantasía)
Castella (Seguidillas)

2a Part
Manuel de Falla (1876-1946)
Fantasia Baètica (1919)

Isaac Albéniz (1860-1909)
La Vega (1896-98)
De la Suite La Alhambra


Lloc: Església Parroquial
Organitza: Regidoria de Cultura
Preu: Gratuït
Tipus d'acte: Música
OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^