Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest setembre, La Muntala us recomana...
Llibre recomanat setembre 09DYLAN, Bob Together through life. [Enregistrament sonor]. EU: Sony Music / Columbia, 2009. 2  discs (CD) més 1 disc (DVD).
Olivier Dahan, el director francès de La vie en rose, va demanar a Bob Dylan (Minnesota, 1941) una cançó per a un nou film. Dylan li va fer Live is hard i després continua fent nou temes més; així va néixer aquest CD. Amb la veu gastada i plena d´experiència, Dylan canta sobre l´amor, el desastre econòmic, temes recurrents dels què, fins i tot, es permet el luxe de riure´s. David Hidalgo (Los Lobos) amb l´acordió i la guitarra, l´acompanya en els diferents estils musicals, blues, folk i rock.
Aquesta edició de luxe inclou també un CD amb catorze temes que Dylan ha punxat al seu programa de ràdio Theme Time Radio Hour i un DVD amb una entrevista a Roy Silver, el primer manager del cantant.
 
Més informació: http://tinyurl.com/m3omsx

Llibre recomanat setembre 09SKÁRMETA, Antonio. Galletas chinas. Barcelona: RBA, 2009. 25 p. Emilio Urberuaga (il•lus.). ISBN 9788498674958
 Daniel Collihuinca és el nom del protagonista d´aquesta bonica història ambientada a Xile. D´origen humil, prové d´una família treballadora i té ascendència indígena. Forma part dels mapuche, població originària de sudamèrica, provenint principalment de Xile i Argentina. El proper 2010 se celebren els 200 anys de la independència xilena i, dins d´aquest context festiu, el poble mapuche segueix reclamant els seus drets. Encara que no estem pas parlant d´un llibre polític, pot resultar molt útil per ensenyar els infants les diferències entre persones de diferents regions, països i cultures. El missatge que vol transmetre Antonio Skármeta (Antofagasta 1940) és la conveniència de conèixer les diferents formes de vida per poder incorporar tot allò que sigui virtuós i beneficiós pel conjunt. En aquesta història, el nen té una mentalitat oberta que li permet observar un fet distintiu de la comunitat xinesa, que creu beneficiós pel negoci dels pares, i n´acaben traient un enorme profit. (Racó de Pares)

Llibre recomanat setembre 09MÁRKARIS, Petros. Muerte en Estambul. Barcelona: Tusquets, 2009. 239 p. ISBN 978-84-8383-119-9
Novel•la policíaca protagonitzada pel comissari de la policia grega Kostas Jaritos, que es troba de viatge turístic a la capital turca. Turquia és un dels destins predilectes dels grecs, que enyoren la ciutat de Constantinoble. L´any 1955 la comunitat grega resident a Turquia va haver de fugir cuita-corrents a causa de la persecució rebuda pels turcs. Històricament les relacions d´ambdós països no han estat gaire bones, han viscut un munt d'episodis conflictius que es remunten a les Guerres Mèdiques protagonitzades per grecs i perses. Muerte en Estambul es fa ressò de la particular convivència greco-turca, sense ser ni una guia de viatge ni un manual d´història, fa una breu passada sobre els personatges, costums, monuments, i barris d´Istanbul. D´aquesta forma tan particular l´autor, Petros Márkaris, nascut a Istanbul l´any 1937 i resident a Atenes, ens condueix cap aquell bell indret d´Europa.

Llibre recomanat setembre 09RABATÉ, Pascal; PRUDHOMME, David. La Virgen de plàstico. Barcelona: Norma, 2009. ISBN 978-84-9847-570-8
 
Còmic que narra la convivència entre tres generacions, avis pares i fills. Edouard, l´avi jubilat que professa una ideologia comunista, té continus enfrontaments amb  l´Émilie, la seva dona, profundament religiosa i devota de la Verge de Lourdes. Els seus fills i néts conviuen amb la situació. Aparentment el tema pot semblar el xoc entre religió i política però, en realitat, planteja el problema de la convivència.
 La virgen de plástico és una història que pot agradar a tothom, no va adreçada a un públic determinat. Escrita per Pascal Rabaté (França, 1961) amb dibuixos de David Prudhomme (Tours, 1969) colorats per Isabelle Merlet (Mulhouse, 1967) i Jean-Jacques Rouger. Guardonada amb el premi Esencial Angoulême 2008.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.09.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^