X
Horari d'estiu d'atenció ciutadana
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Mor Antoni Buch i Esteban, cronista oficial de Sant Vicenç de Montalt

L´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt "vol expressar als seus familiars i amics el més sentit condol per la seva pèrdua".
Antoni Buch i Esteban
Aquest divendres, 11 de setembre, ha mort Antoni Buch i Esteban a l´edat de 88 anys. Personatge entranyable i molt estimat a Sant Vicenç de Montalt, va dur a terme al llarg de la seva vida una destacada tasca com a cronista de la vila, recopilant documents i fotografies, escrivint cròniques i col·laboracions per a diversos diaris, com La Vanguardia, i publicant llibres sobre Sant Vicenç, la seva història i la seva gent. Entre les seves obres hi destaquen “Sant Vicenç de Montalt, Narració històrica”, editat l'any 1984, i ”Sant Vicenç de Montalt Imatges d'ahir. 1900-1970. La pintura va ser altra de les grans vocacions de la seva vida.

L´any 2005, Antoni Buch va cedir a l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt el seu fons documental perquè fos incorporat a l´Arxiu Municipal, que rebia d´aquesta manera una aportació de gran valor pel que fa a la història dels últims decennis de la vila, en forma de testimonis fotogràfics i escrits. Posteriorment, l´any 2007, Antoni Buch va fer una nova cessió de fons a l´Ajuntament. En aquesta ocasió, el material cedit consistia en un important recull de programes de la Festa Major de Sant Vicenç, el més antic dels quals datava de l´any 1942.

Homenatge Antoni Buch i Esteban

El passat Nadal, L´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va homenatjar a Antoni Buch i Esteban amb motiu de la inauguració de l´exposició, organitzada per la Regidoria de Cultura,  sobre les representacions “De Nativitate Christi” que es dugueren a terme a la vila entre els anys 1963 i 1967. Aquest projecte teatral, impulsat pel poeta, autor teatral i promotor cultural, Esteve Albert i Corp, va comptar de bon principi amb la implicació del Sr. Esteban.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.09.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^