X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
"Créixer amb tu", formació per pares i mares d´infants de 0 a 3 anys
Els tallers es faran els dies 1, 15 i 29 d'octubre al Centre Cívic El Gorg

Mares i infantsAl llarg d´aquest mes d´octubre tindrà lloc a Sant Vicenç el programa “Créixer amb tu” adreçat a pares i mares d´infants de 0 a 3 anys, promogut pel Departament d´Acció Social i Ciutadania amb la col·laboració de la Regidoria d´Educació de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. L´objectiu del programa és abordar temes d´actualitat que preocupen i interessen a les famílies, així com proporcionar informacions i recursos que donin suport a la tasca educativa. Es faran tres tallers que són independents els uns dels altres, per tant es pot assistir al cicle complet dels tres tallers o a algun de concret. No cal inscriure´s per participar als tallers.

Els diferents tallers es realitzaran al Centre Cívic El Gorg els dies 1, 15 i 29 d´octubre de 20h a 22h, i seran conduïts per la psicòloga Covi Folquè, experta en la matèria. Al final de les sessions es lliurarà a cada participant material de consulta.

Dates i temàtica del programa

Dijous, 1 d´octubre: La incorporació d'una nova persona a la família i els canvis que es produeixen
La maternitat i la paternitat t'omplirà d'alegria i orgull encara que en algunes ocasions sentiràs que et desbordes davant els nous reptes que suposa l'arribada d'un infant . Es tracta d'una situació nova que exigeix un canvi de vida i de comportament, segurament un dels canvis més import ant s en la vida de les persones adultes. Aquest taller tracta temes com la compatibilitat de la cura de l'infant amb el món laboral i social, la gelosia i els canvis que es produeixen en el context familiar, entre d'altres.

Dijous, 15 d´octubre: Les atencions bàsiques a la criatura
Els nadons requereixen atencions i cures específiques. Aspectes com el son, el plor, la higiene, la roba i l'alimentació són elements essencials no sols per al desenvolupament físic del nadó, sinó també per a la comunicació que s'estableix entre la persona adulta i l'infant . Aquest taller se centra també en aspectes pediàtrics i altres temes relacionats amb la prevenció d'accidents domèstics.

Dijous, 29 d´octubre: Interacció i comunicació
L'amor i l'afecte són les bases sobre les quals es construeix la relació amb els infants. Al llarg del desenvolupament infantil, especialment del primer al tercer any de vida, es va construint el lligam afectiu de l'infant amb les persones de referència, és a dir, s'estableix el vincle afectiu. Aquest lligam no es genètic, sinó fruit de la relació que s'estableix d'amor i d'estima. Només quan la criatura se sent estimada pels seus familiars és capaç de créixer segura de si mateixa i amb una bona autoestima. Aquest taller se centra en aspectes importants de la interacció afectiva i en la implicació que té en la seguretat emocional dels nostres fills i filles.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.09.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^