X
Distintius residents zones blaves i verdes
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Salutació del regidor de Cultura > Marcs > Festes > 2010 > Clicka la Festa Major de Sant Vicenç
Botó que mostra/amaga menú lateral
Salutació del regidor de Cultura

Amadeu ClofentCom cada any, i coincidint amb el fred de l´hivern (tots recordem la diada de Sant Vicenç de l´any passat, quan el vent i el fred ens va portar a aixoplugar-nos a l´envelat desprès de l´Ofici), arriba de nou la Festa Major. Arriba carregada d´il•lusió i amb ganes que tothom hi pugui trobar activitats on passar-s´ho bé i que ens ajudin a distreure´ns, ni que sigui per una estona, de les preocupacions que tantes i tantes famílies pateixen aquests darrers mesos. I ve farcida d´actes que ja s´han convertit en tradició, com la XV Escudellada o la Montalt-Bike. O d´altres que, mica en mica, es van fent un lloc, com la 3a Baixada de carretons o la Bibliogimcana familiar que conjuntament amb propostes noves, com el Mercat de Pagès o l´exhibició d´aeromodelisme ompliran els darrers tres caps de setmana del mes de gener.

El pregó donarà el tret de sortida a la festa, però també ho farà a un any molt singular pels santvicentins i santvicentines, ja que enguany celebrarem el 25è aniversari de la primera ascensió catalana i la segona nacional al cim de l´Everest. El 28 d'agost del 1985, Toni Sors, Óscar Cadiach i Carles Vallès van ser els primers catalans en posar els peus al sostre del món, convertint aquella jornada en una fita històrica per a Sant Vicenç i per a l'alpinisme català.  Tots els qui varem tenir l´oportunitat de viure aquell esdeveniment encara guardem vives a la nostra memòria les imatges d´en Toni coronant el sostre del món. Per commemorar aquesta fita, també el Calendari SVM 2010 en fa una menció especial i durant el mes de setembre tindran lloc un seguit d´actes d´homenatge a la persona d´en Toni.

No voldria acabar aquesta invitació a la Festa Major sense dedicar unes paraules de reconeixement a dues entitats del nostre poble que sempre han participat de la festa i que en el moment d´escriure aquestes quatre ratlles i per problemes de salut d´alguns dels seus membres, es veuen obligats a modificar la seva activitat. Es tracta de l´Orfeó Parroquial El Delme i de l´Associació Teatral Emled.

Que Sant Vicenç, el nostre Patró, ens guardi a tots. Que tinguem una bona Festa Major i un bon any 2010.
 
Amadeu Clofent
Regidor de Cultura

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^